President Trump gecensureerd op Twitter. Tijd voor een gedecentraliseerde optie?

Het is algemeen bekend dat censuur op social media een groot probleem is. Door deze censuur kunnen meningen van mensen gevormd worden en kan er nepnieuws verspreidt worden door de waarheid te buigen, in een poging om mensen te beïnvloeden. Daarom was het geen verrassing toen Twitter besloot de tweets van president Trump te markeren omdat deze misleidende informatie zouden bevatten.

President Trump gecensureerd door Twitter

In een update van 11 mei kondigde het team van Twitter namelijk al aan dat ze nieuwe labels en waarschuwingsberichten op tweets zouden gaan introduceren die misleidende informatie zouden bevatten. Aanvankelijk was het nieuwe beleid bedoeld om te gelden voor verkeerde informatie over COVID19. Het platform heeft het sindsdien echter passend gevonden om de nieuwe labels te gebruiken voor politieke opmerkingen, waaronder die van president Trump.

President Trump reageerde op het markeren van zijn tweets door te verklaren dat een dergelijke stap inbreuk maakte op zijn vrijheid van meningsuiting. Hij voegde eraan toe dat hij als president niet zou toestaan ​​dat een dergelijke ‘censuur’ voortduurt.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265427539008380928

Het is tijd voor een gedecentraliseerde optie

Het is volgens velen dan ook tijd om een gedecentraliseerde optie aan te gaan bieden. Deze mening wordt ook gedeeld door de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin. Met het verhaal van Trump in het achterhoofd, heeft Vitalik Buterin zijn mening geuit dat er een alternatief moet zijn voor gecentraliseerde social media. Hij zei het volgende:

“Op lange termijn ben ik pessimistisch over het vermogen van gecentraliseerde social media-platforms om onafhankelijk te blijven van de politieke omgeving van het land waarop ze zijn gericht.

Dit laat alleen maar zien waarom we een alternatief nodig hebben.”

President Trump belooft harde actie tegen Twitter

Bovendien heeft president Trump in daaropvolgende tweets gedreigd op te treden tegen de schending van zijn vrijheid van meningsuiting op Twitter. De volgende 2 tweets van president Trump gaan dieper in op de situatie.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265649545410744321

“Twitter heeft nu aangetoond dat alles wat we over hen (en hun andere concurrenten) hebben gezegd, correct is. Grote actie gaat volgen!”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265601615261827072

“Republikeinen zijn van mening dat social media-platforms de stemmen van conservatievelingen volledig de mond snoeren. We zullen ze sterk reguleren of sluiten, voordat we dit ooit kunnen toestaan. We zagen wat ze probeerden te doen, en faalden, in 2016. We kunnen een verbeterde manier van dat niet toestaan. Net zoals we grootschalige Mail-In-stembiljetten niet groter kunnen laten worden in ons land. Het zou voor iedereen vrijemarkt van bedrog, vervalsing en diefstal van stembiljetten zijn. Wie het meest vals speelde, zou winnen. Net als bij social media. Maak je zaakjes NU op orde!!!!!”

Wat vinden jullie? Moet er een gedecentraliseerde social media platform komen? Laat het ons weten op onze, nog gecentraliseerde, socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!