Bitcoin Goud

Goudprijs bereikt hoogste punt in 7 jaar, terwijl de Bitcoin koers achterblijft

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) wordt vaak het digitale goud genoemd en vergeleken met het edelmetaal. Nu is het echter zo dat de Bitcoin koers het de afgelopen dagen moeilijk heeft en veel weerstand ondervindt van de $7.000 grens, terwijl de goudprijs blijft stijgen.

Goud en Bitcoin

Om het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ongeveer $6.830, terwijl goud voor $1.717 over de toonbank gaat per troy ounce. Dit betekent een stijging van 0,5% ten opzichte van gisteren voor het edelmetaal. Dit nadat goud op maandag het hoogste punt in 7 jaar bereikt had ($1.730).

Het gele metaal staat nu op een 9% stijging op maandbasis, terwijl Bitcoin achterblijft met slechts 5% winst.

Zo lijkt goud te profiteren van de recente monetaire stimulans vanuit de Federal Reserve, die de balans voor het eerst boven de 6 biljoen gebracht heeft.

De stijging zal naar verwachting doorgaan aangezien het lopende programma voor de aankoop van activa vanuit de centrale bank een open einde heeft, wat betekent dat zij obligaties zullen blijven kopen, zolang de economie steun nodig heeft. Dit heeft op zijn beurt historisch gezien altijd veel goeds gedaan voor de goudprijs.

Mensen worden geduwd richting veilige havens

Verder geven verschillende bronnen aan, zoals de World Gold Council, aan dat de onzekerheid veel mensen duwt richting ‘veilige havens’, zoals goud.

De meeste crypto-analisten zijn er echter ook van overtuigd dat de factoren, die de goudprijs hoger duwen, ook bullish zijn voor Bitcoin. Zij beweren dat de cryptocurrency naar verwachting de rol van veilige haven op zich zal nemen.

Frank Shostak, een verbonden wetenschapper van het Mises Institute en hoofdeconoom en directeur van AAS Economics, denkt echter dat beleggers liever contant geld aanhouden of in treasuries investeren. Hij zei het volgende:

“Ik ben sceptisch dat mensen, in tijden van een zware recessie, met een elektronisch type entiteit te maken zouden willen hebben.”

De Bitcoin koers gaat waarschijnlijk omlaag

Mohit Sorout, een partner bij crypto hedge fund Bitazu Capital, gelooft echter dat Bitcoin, na de recente volatiliteit, bezig is met het vormen van een “valid head and shoulders top” op de 1-uur-grafiek, eraan toevoegend dat de indicator “één van de meest betrouwbare klassieke patronen is”.

Hij tweette het volgende:

Een ‘hoofd en schouders’ patroon beschrijft een specifieke formatie die een bullish-to-bearish trendomkering voorspelt. Het ‘hoofd en schouders’ patroon wordt beschouwd als één van de meest betrouwbare trend omkeer patronen.

Een andere analist, CryptoMichaël, tweette zijn visie:

“Als we $6.900-6.950 weten te flippen denk ik dat we $7.200 of misschien zelfs $7.600-7.800 kunnen targeten. Echter veronderstel ik dat we eerst $6.350-6.400 (maandelijks niveau) of $6.600 voor ondersteuning zullen zien.”

Het ziet er dus naar uit dat Bitcoin gaat corrigeren. Hoe laag de Bitcoin koers precies gaat corrigeren moeten we afwachten. De verwachting van CryptoMichaël is dat de Bitcoin koers richting de $6.350-6.400 zal gaan.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN