Bitcoin: death cross en daling of toch een stijging?

Bitcoin (BTC) houdt zich de laatste dagen rustig en we rangen tussen de $6.600 tot $6.800. Er wordt veel gesproken over een potentiële daling van Bitcoin, vanwege een zogeheten death cross. Sommige van deze analyse gaan zelfs zo ver met stellen dat de munt wel tot 50% kan dalen. Echter zijn er veel signalen die wijzen op het tegenovergestelde, namelijk een potentiële stijging.

Beleggers accumuleren Bitcoin

Beleggers lijken echter met overtuiging te accumuleren. Het gemiddelde handelsvolume van Bitcoin over 7 dagen, gemeten aan de hand van de Bitwise 24-uurs ‘echte’ spotvolume-index, is op het hoogste niveau sinds juni 2019, toen BTC zijn hoogste punt voor het jaar op $13.764 noteerde.

Bron: Arcane Research

Zoals hierboven te zien is, is het de afgelopen weken meer dan verdubbeld, met een recordhoogte van $5,7 miljard op 13 maart. De volumes zullen worden gezien als een broodnodig voorteken van bullish sentiment voor Bitcoin.

HODLers gaan LONG

Een nog bemoedigender detail is een ander teken dat langetermijnbeleggers midden in een accumulatiecyclus zitten. Volgens gegevens van Arcane Research en Glassnode begonnen HODLers long posities te openen en hielden ze op met verkopen.

Bron: Arcane Research

Bitcoin stuitert snel terug

De markt was op 12 maart aan het wankelen toen de nummer één crypto qua marktkapitalisatie bijna een 40% daling bereikte, in zijn grootste intraday-daling in zeven jaar. Verbazingwekkend genoeg beweren een aantal topanalisten dat de munt helemaal naar nul had kunnen dalen als BitMEX niet offline was gegaan.

Maar de Bitcoin koers heeft in de afgelopen weken een gezond herstel gezien.

Daarnaast is de hash snelheid aanzienlijk gestegen en lijkt de daling te hebben omgekeerd. Het is nu gestegen tot 112,5 miljoen TH/s. Dit is het hoogste sinds de uitverkoop van 12 maart.

Bron: Blockchain.com

Beter herstel dan andere beleggingsinstrumenten

De oorspronkelijke cryptocurrency presteerde ook veel beter dan alle andere grote aandelenindexen, activa en grondstoffen in termen van herstel. Bitcoin is 74% gestegen sinds het dieptepunt van $4.000 die op 12 maart bereikt werd.

Bron: CryptoSlate

Zoals je ziet, ziet het er best goed uit voor Bitcoin. Hoewel verdere downside natuurlijk ook mogelijk is, is het altijd goed om beide kanten te belichten. De netwerk fundamentals zien er weer een stuk beter uit en de koers houdt zich tot nu toe sterk. Waar we naartoe gaan is momenteel even afwachten, echter zien wij de toekomst positief in.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!