Crypto Nieuws

Benelux Crypto: Waar gaat de Bitcoin koers heen?

Door: @MSdaan (Co-owner & Technical Analyst van Benelux Crypto Trading Room).

Vandaag hebben we Bitcoin op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de 1hr werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachtingen maar dit zijn natuurlijk géén long of short signals.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek

Bron: TradingView

Wanneer we naar de 4-uur-grafiek kijken lijkt het erop dat we de voorlopig bottom hebben bereikt op de $8.500. Rond dat gebied is Bitcoin uit een short-term downtrend gebroken en sindsdien zitten we in een uptrend.

Wat verder opvalt is dat we de afgelopen dagen de parallel channel pushen en deze weer proberen binnen te dringen. Bitcoin heeft in twee dagen tijd 4 keer deze channel proberen te betreden, en zoals we weten verzwakt de resistance des te vaker we hem (in een korte tijd) proberen te doorbreken. De RSI volgt sinds eind februari ook een mooie trend en die houden we daarom dan ook in de gaten.

De Mac-D ziet er wel bearish uit: na het vormen van een M-patroon zijn we op dit moment een bearish-cross aan het maken. Ook zien we dat de volume de afgelopen 2 dagen is afgenomen i.c.m. met een lichte prijs-stijging, wat ook een bearish teken is.

Bitcoin koers 1-uur-grafiek

Bitcoin koers 1hr
Bron: TradingView

Ingezoomed naar de 1-uur-grafiek constateren we dat er een mooie driehoek heeft gevormd op de RSI en zien we dat deze de aankomende uren zal uitbreken. De Mac-D ziet er op de 1HR bullisher uit dan op de 4hr, na het vormen van een triple bottom met high lowers maken we weer een bullish cross en kunnen we ieder moment de bullish zone betreden. Op de volume indicator zien we de afgelopen uren een toename.

Verwachting (short-term)

De short-term signalen duiden aan op een continuïteit van de prijsstijging. Een bevestiging hiervan zal een 4hr close boven de fib 0.618 en de onderste lijn van de parallel channel zijn. Dit natuurlijk in combinatie met toegenomen volume. Mocht dit gaan plaatsvinden, dan verwachten we de aankomende dagen een push richting de volgende fib resistances, richting de $9.500.

Mochten we de aankomende uren niet uitbreken en een overduidelijke “rejection” krijgen is er goed kans dat we de $8.500 zone weer zullen testen.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN