65.000 Zwitserse retailers kunnen Bitcoin accepteren

De Zwitserse crypto-broker Bitcoin Suisse gaat samenwerken met de Europese aanbieder van betalings- en transactiediensten Worldline om de adoptie van crypto-betalingen in het land te stimuleren. Dit volgens een artikel van Zwitserland Global Enterprise die op maandag 11 november geplaatst werd.

De bedrijven hebben een intentieverklaring getekend voor het aanbieden van crypto-betalingsdiensten aan Zwitserse retailers en consumenten. Deze klanten kunnen de diensten zowel in de winkel als online gebruiken.

Het nieuwe systeem zal beschikbaar worden voor de 65.000 Zwitserse retailers die momenteel de nationale betalingsinfrastructuur van Wordline gebruiken, genaamd SIX Payment Services.

Marc Schluep, CEO van Worldline Zwitserland, heeft zei dat “door de samenwerking met Bitcoin Suisse, verkopers kunnen profiteren van een geheel nieuw aanbod, zonder conversierisico’s te nemen.”

De bedrijven gaven verder aan dat de service intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zal zijn voor verkooppersoneel en consumenten. In de toekomst is Worldline tevens van plan om de cryptocurrency-betalingsdiensten in heel Europa uit te rollen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!