Prijsvoorspellingsmodel: Bitcoin bear trend is voorbij

De Bitcoin (BTC) bear trend, die de cryptocurrency van $14.000 naar $7.700 bracht, is volgens een prijsvoorspellingsmodel voorbij. Dit volgens een artikel die op 20 oktober op NewsBTC geplaatst werd.

Bear trend is voorbij

Begin augustus onthulde Burgercrypto.com een prijsvoorspellingsmodel dat gebruik maakt van de Prophet machine learning-software van Facebook in Python.

Het crypto asset management bedrijf onthulde in hun model dat ze verwachtten dat Bitcoin in oktober de lage $8.000 regio zou gaan opzoeken. Wat interessant is, is dat hetzelfde trendgerichte model laat zien dat Bitcoin klaar is om terug te keren naar een vijfcijferig prijspunt (zie het plaatje hieronder).

Bron: Burgercrypto.com

Of dit model uiteindelijk ook gelijk gaat krijgen, is natuurlijk nog maar de vraag. Wat denken jullie?

Mike Novogratz

In een recent CNN-interview gaf Mike Novogratz van Galaxy Digital een aantal redenen waarom Bitcoin waarschijnlijk een groei in vraag zal zien. Deze omvatten negatieve rentetarieven, geopolitieke onrust en wantrouwen in gecentraliseerde systemen.

Geopolitieke onrust en wantrouwen in gecentraliseerde systemen, veroorzaakt door toenemende inbreuk op vrijheden en de Grote Recessie van 2008, zullen wellicht investeerders ertoe aanzetten om naar alternatieve systemen te zoeken, zoals Bitcoin.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!