Bitcoin Koers

Bitcoin koers vergelijking en perspectief

Actief zijn in de crypto-markt zorgt bij veel mensen voor veel stress en moodswings. De ene dag (wanneer de markt groen kleurt) is het hosanna en de andere dag (bij een rode portfolio) is het de angst die het overneemt.

De afgelopen tijd is het voornamelijk de angst die bij mensen er in sluipt. Wat nou als Bitcoin nooit meer stijgt? Is dit het einde van de bubble? etc. Echter als er gekeken wordt naar de huidige markt en je vergelijkt die met de eerdere correcties, dan valt het allemaal wel mee.

Het observeren van eerdere marktbewegingen kan ons helpen de huidige te voorspellen. Natuurlijk zijn de dingen in 2019 heel anders dan in 2013, maar de grafiekpatronen vertonen overeenkomsten.

Een artikel van NewsBTC geeft het volgende aan:

“Destijds was Bitcoin grotendeels een speeltje voor geeks met miners gemaakt van gaming-pc’s in hun garages. Vandaag ondersteunt het een multi-miljard dollar industrie, maar de volatiliteit blijft bestaan.”

Het gaat verder met vertellen dat Bitcoin op dit moment een correctie van 42% heeft meegemaakt, ten opzichte van het jaarlijkse hoogtepunt.

Handelaar en analist Josh Rager heeft eerdere correcties bekeken en opgemerkt dat deze relatief klein is in vergelijking. Hij zei het volgende op Twitter:

“2013: Bitcoin-bullmarkt kreeg een pullback van 75% gedurende 89 dagen, voordat het steeg met 1600% later in het jaar en tot een nieuw hoogtepunt kwam.

2019: Bitcoin heeft momenteel een retracement van 42% in 91 dagen te voorduren gekregen.

De prijs kan verder dalen, maar verwacht dat de bull trend zal doorgaan na de pullback.”

Rager ging een andere tweet dieper in op hoe diep de prijs kan zakken. Hij zei:

“IMO, de laagste $ BTC zal raken: tussen $6300 en $6600 waar grote belangstelling bestaat.

De prijs is momenteel gebounced op de maandelijkse ondersteuning en als dit gebied breekt, kan het zakken tot $6600, op basis van de langere tijdspaden.”

Om het in perspectief te brengen, is een correctie naar de $6.500 ongeveer 53%. Als je dit vergelijkt met 2013 (75%) dan valt het allemaal nog wel mee.

Wat denken jullie? Praat mee in ons Telegram kanaal!

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN