Financiële toezichthouder van IJsland geeft eerste goedkeuring voor digitaal geld via de blockchain

De Financiële toezichthouder van IJsland (FME) heeft Monerium officieel goedgekeurd. Dit is het eerste bedrijf dat een goedkeuring krijgt om digitaal geld (E-Money) aan te gaan bieden via blockchain technologie. Dit volgens een post die op vrijdag 14 juni gepubliceerd werd op de FME website.

Wat betekent deze goedkeuring?

Deze goedkeuring zorgt er voor dat Monerium een wettelijke goedkeuring heeft om fiat-betaaldiensten aan te gaan bieden via blockchain technologie en deze in heel Europa te gaan gebruiken.

Sveinn Valfells, CEO en mede-oprichter van Monerium, zei het volgende tegen CoinDesk:

“Praktisch gezien is fiatgeld hetgeen wat de meeste mensen en instellingen op korte en middellange termijn willen gebruiken. En als je fiat op wat voor manier dan ook aanraakt, moet je gewoon voldoen aan de relevante voorschriften.”

De mede-oprichter van Monerium, Jon H. Egilsson, zal het nieuws aankomende zaterdag bespreken op een conferentie over digitale valuta in Stockholm. Egilsson was voorheen voorzitter van de Raad van toezicht van de IJslandse Centrale Bank.

Egilsson schreef het volgende naar CoinDesk:

“Monerium’s elektronische geld omvat de voordelen van programmeerbaar geld op blockchain, naast het feit dat het het dichtst bij komt bij centraal bankgeld, omdat het gebaseerd is op een bewezen regelgevingskader dat ontworpen is door de EU.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!