Airdrop Alert partnership en de aller eerste crypto airdrop ooit!

Sinds kort hebben wij een samenwerking met Airdrop Alert en wij gaan meer content van hun delen op onze website, om jullie op de hoogte te houden van de laatste en de meest populaire airdrops! Airdrop Alert is werelds eerste website voor airdrops, maar airdrops bestonden al voor de start van Airdrop Alert. Wat gebeurde er met de eerste crypto airdrop in de geschiedenis? Nog belangrijker, wie deed dit?

Auroracoin – De eerste crypto airdrop ooit!

Auroracoin, de “cryptocurrency voor Ijsland” , werd uitgedeeld aan de inwoners van het land in Maart 2014. Bij de distributie van de eerste airdrop werd er 50% van het totaal van de Auroracoins aan de inwoners van Ijsland gegeven. De inwoners, die hun identiteitsbewijs hadden ingevoerd voor de distributie, ontvingen 31,8 AUR.

Waarom gebeurde dit?

Sinds de economische crisis van 2008, zijn de inwoners van Ijsland op zoek geweest naar manieren om de Icelandic króna te verlaten. Hlynur Þór Björnsson, bestuurslid van de Auraráð foundation, zei tegen Cointelegraph:
“Auroracoin kwam in 2014 om de hoek kijken met een verfrissend idee, namelijk de vervanging van de Icelandic króna door een cryptocurrency.”
Auroracoin was ontworpen om het traditionele financiële fiat valuta systeem (waarvan de waarde niet in goud of zilver gerekend wordt) in het land te veranderen. Cryptocurrencies werden gezien als een mogelijkheid voor de Ijslanders om zich te bevrijden van de valuta controles en overheid corruptie van de valuta. Als een op geografisch gebaseerde virtuele valuta, was een Airdrop de beste oplossing om de coins uit te delen aan de inwoners van Ijsland.

Wat gebeurde er na de airdrop distributie?

De devaluatie gebeurde in een paar maanden. Na de eerste paar dagen zakte de waarde al met meer dan 50%. Mogelijk, was dit de eerste airdrop “pump and dump”. In de korte tijd van maar 6 maanden, verloor de coin van Ijsland haar volledige marketcap. De conclusie van het project: een mislukking. Gelukkig heeft het teleurstellende resultaat van de eerste crypto airdrop geen invloed gehad op de toekomst van airdrops.

En daarna?

Desondanks het feit dat de eerste crypto “give-away” in 2014 plaatsvond, duurde het nog 3 jaar voordat de eerste airdrop website werd opgericht: www.AirdropAlert.com Projecten zijn nog steeds aan het experimenteren met het concept van airdrops. Het is gegroeid van een onschuldige give-away tot een volledig uitgedachte marketing strategie. Vandaag de dag zien we dat ICO’s, dApp’s en bestaande coins via airdrops zorgen voor naamsbekendheid, meer aankopen en meer gebruikers. Inclusief verschillende grote merken zoals BitTorrent en Stellar. Daarnaast zien we nieuwe “smart apparaten” die airdrop vriendelijker worden, bijvoorbeeld de Samsung S10. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!