Bitmain en Huobi ontslaan personeel

Bitmain (crypto-mininggigant) en Huobi (#3 grootste crypto-exchange) hebben hun plannen, om personeel te ontslaan, bevestigd. De bear-markt ligt aan grondslag van dit slechte nieuws. Dit rapporteerde de South China Morning Post op woensdag 26 december.

Bitmain ontslaat minder dan de helft

Bitmain werd geciteerd door de Chinese krant in een verklaring dat het dit jaar “enige aanpassingen aan onze medewerkers” ondergaat. Deze verklaring werd, naar verluidt, gedreven door de Chinese sociale media-aandacht over dit onderwerp. Bitmain zei het volgende:
“Een onderdeel van een duurzaam bedrijf opbouwen is dat je je echt moet concentreren op dingen die essentieel zijn voor de missie en niet op de hulpmiddelen. Naarmate we het nieuwe jaar ingaan, zullen we ons blijven concentreren op het inhuren van de beste talenten uit verschillende achtergronden.”
Het exacte aantal ontslagen is niet bekendgemaakt, maar een woordvoerder van het bedrijf heeft naar verluidt vandaag ontkend dat Bitmain meer dan de helft van zijn werknemers zou gaan ontslaan. Deze suggestie werd op Chinese sociale media verspreidt, echter blijkt niet waar te zijn. Daarnaast hebben verschillende Chinese bronnen ook beweerd dat Bitmain het volledige team van Bitcoin Cash-ontwikkelaars heeft ontslagen. Het is nog onduidelijk of dit gerucht wel klopt.

Huobi gaat personeelsbestand optimaliseren

Naast Bitmain, heeft de Huobi Group ook hun plannen bevestigd om hun “personeelsbestand te optimaliseren”. Dit komt er natuurlijk in het kort op neer dat er koppen gaan rollen. Het bedrijf, dat opereert vanuit Beijing, heeft desalniettemin benadrukt dat het personeel aan blijft trekken voor zijn kernactiviteiten en opkomende markten. Exacte aantallen zijn ook door de Huobi Group niet gepubliceerd. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!