Binnenkort kan slechts 1% zich XRP veroorloven, zegt expert

Edoardo Farina, de man achter Alpha Lions Academy, gooit een stevige voorspelling op tafel: XRP-houders die de storm van deze economische chaos kunnen uitzitten, staan mogelijk aan de vooravond van dikke winsten. Maar er zit een catch – volgens hem kan binnenkort alleen de rijkste 1% zich nog XRP permitteren, terwijl de gewone man z’n coins dumpt om de eindjes aan elkaar te knopen.

Economische ellende jaagt kleine beleggers weg

Farina schetst een somber plaatje: sinds 2019 is de wereldwijde economie in een neerwaartse spiraal beland. Inflatie schiet door het dak, de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit en salarissen kunnen het tempo niet bijbenen. Het gevolg? Veel crypto-fans zien geen andere uitweg dan hun digitale bezittingen, zoals XRP, van de hand te doen. Eten op tafel en een dak boven je hoofd gaan nu eenmaal voor.

Hij wijst ook op de exploderende creditcardschulden en het recordaantal mensen dat z’n rekeningen niet meer op tijd betaalt. Voor wie van salaris naar salaris leeft, is crypto kopen geen prioriteit meer – het is een luxe die ver buiten bereik ligt. Volgens Farina worden kleine beleggers zo langzaam maar zeker uit de markt gedrukt, terwijl de grote jongens met diepe zakken hun kans schoon zien.

Slechts 1% houdt stand

“De kosten van het leven gaan door het dak. De meeste investeerders verzuipen in schulden en worden uit de cryptomarkt gespoeld,” zegt Farina. Het is een keiharde realiteit die de kloof tussen de haves en have-nots alleen maar groter maakt.

Grote spelers slurpen XRP op

Terwijl de kleine man afhaakt, ziet Farina een andere trend: financiële zwaargewichten stappen in en kopen XRP met bakken tegelijk op. Deze instituten gokken op de lange-termijnwaarde van de altcoin, die volgens hen een sleutelrol kan spelen in het financiële systeem van morgen.

Hij merkt op dat de orderboeken van XRP nu vijf keer dunner zijn dan tijdens eerdere bullruns. Dat betekent minder particuliere handelaren en dus minder liquiditeit. Als de vraag straks explodeert terwijl het aanbod krap blijft, kan dat de prijs flink opstuwen. Voor de diehards die hun XRP vasthouden, zou dat weleens een jackpot kunnen betekenen.

CBDC’s als prijsbooster?

Dan gooit Farina er nog een schepje bovenop: centrale bank digitale valuta (CBDC’s) kunnen XRP naar nieuwe hoogtes tillen. Hij denkt dat Europa in 2025 met een digitale euro komt, en de XRP Ledger (XRPL) zou zomaar eens de ruggengraat van dat systeem kunnen worden. Montenegro heeft de Ledger al succesvol getest, zegt hij, en als de digitale euro daar live gaat, kan het hard gaan met XRP.

Hij trekt een vergelijking met Stellar (XLM), dat een boost kreeg toen Oekraïne vorig jaar aankondigde hun CBDC op die blockchain te bouwen. Een soortgelijke aankondiging voor XRP? Dat zou volgens Farina een prijsexplosie kunnen triggeren. “HODL je XRP stevig vast, want dit kan groot worden,” lijkt zijn boodschap.

Kortom, Farina ziet een toekomst waarin XRP een speeltje wordt voor de elite, maar ook een goudmijn voor wie nu niet opgeeft. Wat denk jij – gok jij op XRP, of wacht je af tot de rook optrekt? Laat het weten in de comments!