Bitcoin koers zal $73.000 bereiken op verkiezingsdag, aldus Standard Chartered

De experts van Standard Chartered hebben hun kristallen bol tevoorschijn gehaald en voorspellen hoe de Bitcoin koers zou kunnen reageren op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Geoff Kendrick, de Global Head of Digital Assets Research, zet de verschillende scenario’s op een rij in een recent rapport.

Kendrick heeft zijn visie gebaseerd op een diepgaande analyse van Bitcoin (BTC), waarbij hij aangaf dat hij verwacht dat de koers op de verkiezingsdag, 5 november, rond de $73.000 zal schommelen. Hij baseerde dit op de volgende zaken:

“We hebben de dagelijkse volatiliteit en populaire stakingsniveaus van BTC bekeken om een inschatting te maken van de post-verkiezings prijsbewegingen.”

Overwinning van Trump zal voor stijging zorgen

In het geval van een overwinning van Donald Trump, voorspelt Kendrick een snelle opleving van de Bitcoin prijs. Hij zei het onderstaande:

“Een Trump-overwinning zou kunnen leiden tot een directe stijging van ongeveer 4%.”

In de dagen na de verkiezing zou de prijs volgens hem kunnen klimmen met zo’n 10%. Hij vervolgde met:

“Met een Trump-zege in de hand, verwachten we een verdere prijsstijging van 4% zodra de uitslag bekend is, en ongeveer 10% in totaal binnen enkele dagen.”

Als de Republikeinen niet alleen het Witte Huis maar ook het Congres winnen, ziet Kendrick de Bitcoin koers naar zijn doel van $125.000 gaan. Hij gaf het volgende aan:

“Met een Republikeinse meerderheid in het Congres, zou ons einddoel van $125.000 in zicht moeten komen.”

Harris overwinning zal voor een korte dip zorgen

Een ander scenario betreft een overwinning van Kamala Harris. Hierbij verwacht Kendrick een initiële daling van de Bitcoin prijs. Hij zei:

“Als Harris wint, zou BTC eerst lager kunnen handelen. Bitcoin zou 2024 echter nog steeds kunnen afsluiten op nieuwe hoogtepunten, rond de $75.000.”

Dit suggereert dat zelfs onder Democratisch leiderschap, Bitcoin op de lange termijn veerkrachtig zou kunnen zijn. Dus, ongeacht wie de race naar het Witte Huis wint, lijkt de Bitcoin koers klaar voor een spannende rit. Het kan echter een turbulente rit worden.