Ripple escaleert juridische strijd met SEC en dient nieuw beroep in

In een spannende wending heeft Ripple vandaag zijn Form C civiele beroep ingediend, waarmee het bedrijf de strijd aanbindt met de SEC. Het bedrijf, bekend vanwege zijn blockchain-gebaseerde betalingssysteem, richt zich in het bijzonder op het aanvechten van de eerdere beslissing omtrent de institutionele verkoop van XRP, op zoek naar een heldere definitie van de token’s status.

Ripple’s topman Brad Garlinghouse en juridisch adviseur Stuart Alderoty tonen zich vol goede moed. Ze verwachten dat het Second Circuit, bekend om zijn kritische kijk op regelgeving, in hun voordeel zal beslissen. “We staan aan de juiste kant van de wet én de geschiedenis,” verklaarde Garlinghouse zelfverzekerd.

Eerder deze zomer, op 7 augustus, oordeelde rechter Analisa Torres dat de verkoop van XRP aan retail klanten geen schending van de federale effectenwetten vormde. Desondanks was de SEC niet tevreden en zette een beroep in om XRP alsnog als effect te classificeren.

Op de DC Fintech Week-conferentie gaf Garlinghouse toe dat Ripple eerder met toezichthouders had moeten praten, een strategische misstap die nu pijnlijk duidelijk wordt. Toch legt hij een groot deel van de schuld bij SEC-voorzitter Gary Gensler, die volgens hem vertragingen in de crypto-regulering veroorzaakt.

Garlinghouse uitte ook kritiek op senator Elizabeth Warren voor wat hij ziet als misinformatie over cryptocurrencies. In zijn betoog ondersteunde hij openlijk de Republikeinse kandidaat John Deaton, wat aangeeft hoe ver de implicaties van deze juridische strijd reiken.

Met het indienen van het beroep bij het Second Circuit hoopt Ripple een beslissende slag te slaan in de langdurige juridische tussentijd met de SEC. Het vertrouwen binnen Ripple’s leiderschap in een positieve uitkomst lijkt ongeschonden, wat hen voorbereidt op wat een historische uitspraak zou kunnen worden in de wereld van cryptocurrency regulering.