Gaat Microsoft in Bitcoin investeren? Raad van bestuur hoopt van niet..

In een opmerkelijke ontwikkeling voor de techgigant, heeft het National Center for Public Policy Research, een conservatieve denktank, Microsoft opgeroepen tot een mogelijk investering in Bitcoin (BTC). Dit voorstel zal tijdens de aanstaande jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 10 december ter tafel komen, zoals onlangs onthuld in een Schedule A-indiening bij de SEC.

De denktank, die deel uitmaakt van Project 2025, stelt dat Bitcoin een uitstekende hedge tegen inflatie vormt, met de aanbeveling dat bedrijven, inclusief Microsoft, minimaal 1% van hun totale activa in de digitale valuta zouden moeten beleggen.

Microsoft’s raad van bestuur heeft echter aanbevolen tegen dit voorstel te stemmen, met de verklaring dat het bedrijf het onderwerp al uitgebreid heeft overwogen. Het gaf het onderstaande aan:

“We hebben Bitcoin en andere cryptocurrencies in onze evaluaties opgenomen en blijven de trends en ontwikkelingen in de cryptowereld volgen.”

Het bedrijf benadrukt dat de volatiliteit van cryptocurrencies een significante overweging is voor corporate treasury management, dat stabiele en voorspelbare investeringen nodig heeft om de liquiditeit en operationele financiering te waarborgen. Microsoft meent dat het huidige systeem voor het beheren en diversifiëren van de corporate treasury robust en adequaat is, en dat de gevraagde publieke beoordeling onnodig is.

Dit voorstel werpt een licht op de groeiende interesse van traditionele bedrijven in cryptocurrency als een potentieel onderdeel van hun financiële strategie, zelfs te midden van aanhoudende bezorgdheid over de stabiliteit ervan. De uitkomst van de aandeelhoudersstemming zou kunnen signaleren hoe bereid grote technologiebedrijven zijn om zich aan te passen aan de veranderende financiële landschappen in een tijdperk van digitale transformatie.