Huis van Afgevaardigden in Pennsylvania neemt Bitcoin Rights Bill aan

In Pennsylvania heeft het Huis van Afgevaardigden een wet aangenomen die duidelijk regelgeving beidt voor digitale activa. Het beschermt de rechten van inwoners om hun eigen crypto te beheren, maakt betalingen met Bitcoin (BTC) mogelijk en stelt richtlijnen vast voor het belasten van Bitcoin transacties.

House Bill 2481, ook wel de Bitcoin Rights Bill genoemd, werd met overweldigende bipartijsteun aangenomen, met een stemming van 176-26 en unanieme steun van alle 100 Republikeinse leden. De nieuwe wet komt op een moment van toenemende onzekerheid op federaal niveau over crypto-regulering, waarbij agentschappen zoals de SEC en de CFTC strijden om jurisdictie.

Wetgevers nemen in Pennsylvania echter zelf het heft in handen. Ook schrijven ze wetten met hulp van belangenorganisaties zoals het Satoshi Action Fund (SAF), dat soortgelijke wetten in 20 andere staten heeft aangenomen.

Aangezien Pennsylvania een cruciale swing state is in de presidentsverkiezingen van 2024, is de crypto-industrie zich bewust van de invloed van de staat. Met 1,5 miljoen inwoners, ongeveer 12% van de bevolking, die digitale activa bezitten, zou deze wet een belangrijke kiezerbasis kunnen mobiliseren.

Dit kan invloed hebben op spannende verkiezingen, waaronder de Senaatsrace tussen de zittende Democraat Bob Casey en de Republikeinse uitdager Dave McCormick, een bekende Bitcoin-voorstander.

“Pennsylvania is de belangrijkste strijdstaat in de presidentsverkiezingen, en de uitkomst kan afhangen van een kleine groep kiezers,” zei Dennis Porter, oprichter van SAF, dat een cruciale rol speelde bij het opstellen van de wet.

Hij benadrukte de groeiende rol van crypto in de politiek en merkte op dat de wet op het punt staat om in de Senaat van de staat aangenomen te worden, wat een grote stap voorwaarts betekent in staatsniveau crypto-regulering.