Ethereum-houders tonen vertrouwen, terwijl de koers richting $3.000 beweegt

Hoewel veel ogen momenteel gericht zijn op Bitcoin (BTC), vertoont de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), wat fascinerende trends, met een opmerkelijk groeiend aantal ETH dat inactief blijft.

De rol van ETF’s

Volgens de gegevens van CryptoQuant heeft het aantal Ethereum in zogenaamde ‘accumulatieadressen’ de grens van 19 miljoen doorbroken, wat bijna een verdubbeling betekent sinds het begin van 2024. Naast dit feit wijst een analist van CryptoQuant op een belangrijke katalysator voor deze stijging: de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s begin dit jaar.

De goedkeuring van dergelijke investeringsproducten door de SEC heeft niet alleen het vertrouwen in Ethereum versterkt maar ook de weg vrijgemaakt voor zowel institutionele als individuele investeerders om in de cryptocurrency te stappen.

Houders hebben vertrouwen

IntoTheBlock’s data vertelt ons dat een aanzienlijke 71% van de Ethereum houders momenteel in de plus staat. Interessant is dat slechts 29% verlies lijdt, terwijl minder dan 1% op break-even staat. Wat de houdstrategie betreft, houdt meer dan driekwart van de houders hun ETH al langer dan een jaar aan, wat duidt op een sterke ‘HODL’-cultuur binnen de gemeenschap.

De Ethereum prijs zelf heeft de afgelopen tijd positieve bewegingen laten zien, met een stijging van meer dan 2% in de laatste 24 uur en een sprong van ruim 10% over de afgelopen week, waarmee de prijs nu op $2,700 staat.

De toekomst ziet er rooskleurig uit

Deze ontwikkelingen binnen de Ethereum-ecosysteem tonen een markt die volwassen wordt en zich voorbereidt op bredere acceptatie en integratie in de financiële wereld. Met de introductie van ETF’s en het groeiende aantal langetermijnhouders, lijkt Ethereum zijn positie in de crypto-ruimte te verstevigen, wat wellicht leidt tot verdere waardestijgingen en stabiliteit.