Dogecoin (DOGE) stijgt, maar analist waarschuwt voor correctie

Dogecoin (DOGE), ’s werelds eerste en grootste meme coin, surft momenteel mee op een golf van optimisme in de bredere markt. Toch waarschuwt on-chain analist Ali Martinez voor tekenen die op een aanstaande prijsdaling kunnen duiden.

Technische analyse van Dogecoin (DOGE)

Martinez deelde via X (voorheen Twitter) een grafiek van Dogecoin, waaruit blijkt dat DOGE het niveau van $0,14 gepasseerd is. Hij wees op het TD Sequential signaal, een technische indicator die vaak het moment van een trendomkeer aangeeft. Dit signaal suggereert nu een verkoopmoment op de daggrafiek, wat zou kunnen betekenen dat Dogecoin te snel in waarde stijgt en mogelijk overgekocht is.

Overgekocht gebeurt wanneer de vraag de aanbodcurve omhoog duwt zonder solide fundament. Dit scenario leidt doorgaans tot een correctie, en Martinez voorspelt dan ook een kleine dip voordat Dogecoin zijn klim misschien voortzet.

Huidige marktsituatie en voorspellingen

Op dit moment noteert DOGE een prijs van $0,143, wat een flinke sprong van 7,15% in de laatste 24 uur vertegenwoordigt. De weekgrafiek toont zelfs een stijging van meer dan 28%, wat aangeeft dat Dogecoin nog steeds in de lift zit.

Parallel hieraan zijn er ook analisten die een rooskleurige toekomst voor DOGE schetsen. Zo heeft de bekende crypto-handelaar DonAlt zijn vertrouwen uitgesproken dat Dogecoin wel eens de $1 zou kunnen halen, gesteund door het positieve sociale sentiment rondom de munt.

Bovendien is er een opleving in de activiteit van de zogenaamde ‘whales’ – de grote beleggers. In slechts een etmaal is er voor meer dan 1,17 miljard DOGE in deze grote portefeuilles gestroomd, tegenover een uitstroom van 640,1 miljoen DOGE. Deze bewegingen kunnen duiden op een bullish signaal, aangezien whales vaak de voorbode zijn van significante prijsbewegingen door hun grote kapitaal.

Kortom, terwijl de Dogecoin-gemeenschap zich verheugt op de huidige prijsstijgingen, is het verstandig om de technische signalen niet uit het oog te verliezen. Een beetje voorzichtigheid kan geen kwaad in de volatiele cryptomarkt.