Handelsvolume XRP schiet met 50% omhoog te midden van SEC-saga

XRP, de op zes na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, maakt een opvallende groei door op een bepaald vlak. Terwijl de bredere cryptomarkt een dip doormaakt, is het handelsvolume van XRP met meer dan 50% omhooggeschoten in slechts een dag, blijkt uit data van CoinGlass. Dit fenomeen wijst erop dat handelaren zich massaal voorbereiden op de uitkomst van de juridische perikelen tussen Ripple en de SEC.

Wat betekent dit voor XRP?

Deze plotselinge handelssprint kan voornamelijk worden toegeschreven aan de speculaties rondom de juridische touwtrekkerij tussen de SEC en Ripple Labs. Dit zorgt voor een waas van onzekerheid, en handelaren duiken vol op XRP, waardoor het handelsvolume en de interesse geëxplodeerd is. Op dit moment tikt het volume van XRP perpetual futures de $1,4 miljard aan, met de spotmarkt die ook stevige cijfers laat zien.

XRP houdt stand in turbulente markt

XRP blijft stevig overeind in het veranderende handelslandschap. Met een marktkapitalisatie van ongeveer $31,3 miljard, en een handelsvolume-tot-marktkapitalisatie ratio van 9,6%, is de handelsactiviteit rond XRP uitzonderlijk hoog. Dit is niet zomaar een getal; het is een indicator van de robuuste gezondheid van XRP te midden van een onrustige markt.

De huidige volatiliteit biedt dan ook een uniek speelveld voor handelaren. Deze piek in handelsactiviteit, gedreven door regelgevende onzekerheid, kan de komende tijd meer ogen op XRP gericht houden. Terwijl iedereen wacht op de volgende zet van de SEC, lijkt XRP zich op te maken voor wat interessante bewegingen, wat op zijn beurt aantrekkelijk kan zijn voor zowel de snelle speculant als de geduldige investeerder.