Ripple en SEC staan klaar voor de volgende fase

De juridische strijd tussen Ripple en SEC gaat binnenkort de volgende fase in. De fase begint officieel wanneer de SEC zijn pre-argumentverklaring indient. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de beslissing genomen om in beroep te gaan tegen de uitspraak van een federale rechtbank uit 2023, die XRP/tokens niet als effect erkende ten gunste van Ripple. Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer van Ripple, gaf onlangs aan dat de SEC mogelijk donderdag zijn pre-argumentverklaring (Formulier C) zou indienen.

Wat is Ripple’s beroepsplan en verdedigingsstrategie?

De aanpak strategie van de SEC is nog onduidelijk, naar verwachting wordt donderdag de pre-argumentenverklaring ingediend en dan zal er meer duidelijkheid zijn over hoe de SEC van plan is om deze zaak aan het pakken.

Het juridische team van Ripple heeft het plan van het bedrijf om Formulier C in te dienen als reactie op het beroep van de SEC al bevestigd. Volgens het laatste rapport zal dit tegenberoep binnen zeven dagen na de indiening van de SEC worden ingediend. De manier waarop het juridische team van Ripple reageert, geeft aan dat ze er alle vertrouwen in hebben dat ze deze juridische strijd zullen winnen. Ondertussen heeft een poging om Ripple’s juridische strijd tegen de SEC af te schilderen als een nobele strijd om de rechten van de cryptocurrency-gemeenschap te verdedigen, aan kracht gewonnen, waarbij veel crypto-enthousiastelingen het bedrijf openlijk steunen.

Ripple versus SEC: Schema voor de briefings en de volgende stappen

Zodra beide partijen hun initiële documenten hebben ingediend, begint de briefingsfase officieel. In deze fase kunnen beide partijen hun standpunten uiteenzetten. De SEC presenteert als eerste hun argumenten, waarna Ripple de mogelijkheid krijgt om deze te weerleggen. Volgens het laatste rapport wordt verwacht dat de eerste briefing van de SEC binnen drie maanden zal plaatsvinden.

Wie zal de juridische strijd winnen: Ripple of de SEC?

Hoewel het naar uitziet dat Ripple dit zou kunnen winnen, geeft een recente verklaring van Fred Rispoli aan dat geen enkele kans volledig uitgesloten kan worden. Rispoli is van mening dat de uitspraak sterk afhangt van welke rechters aan de zaak worden toegewezen. Hij waarschuwde dat als Ripple te maken krijgt met een rechterlijk panel dat gunstig is voor de overheid, de kans op verlies van het bedrijf dramatisch zou kunnen toenemen.

Hoog waarschijnlijk zal de uitkomst van de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voor 2026 worden uitgesproken.