Cardano-oprichter prijst Sui-netwerk, echter uit kritiek op Solana

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), bekritiseerde onlangs publiekelijk Solana (SOL), terwijl hij Sui (SUI) aanprees als een beter alternatief. Ondanks zijn bewondering voor benadrukte Hoskinson dat Cardano zijn leidende positie in het blockchain-ecosysteem behoudt, en gaf hij redenen om zijn standpunt te ondersteunen.

Sui moet Solana vervangen

In een bericht op het X-platform stelde Hoskinson dat Sui het netwerk zou moeten zijn dat Solana vervangt. Deze bewering suggereert dat, ondanks dat Solana één van de top Layer 1-blockchains is, Sui een superieure keuze is. Hij uitte zijn tevredenheid over de bijdragen van George Danezis aan de vroege ontwikkeling van Sui en sprak zijn succeswensen uit.

Dit is niet de eerste keer dat Hoskinson kritiek heeft op Solana. Aangezien vergelijkingen tussen Cardano en Solana aanhouden, merkte hij eerder op dat Solana, ondanks het robuuste ecosysteem, geen echte netwerkwaarde heeft. Bovendien suggereerde hij tijdens een netwerkstoring in februari humoristisch dat ontwikkelaars het netwerk opnieuw moesten opstarten om het probleem op te lossen.

Cardano blijft nummer één

Ondanks de lof die hij uitspreekt over Sui, beweert Hoskinson (wellicht niet geheel verrassend) dat Cardano de leidende blockchain in zijn vakgebied blijft. Hoewel verschillende statistieken zoals opvallende toepassingen en gebruikersbetrokkenheid zijn bewering misschien niet volledig rechtvaardigen, verklaarde hij vol vertrouwen:

“Cardano is nog steeds nummer één. Met gedecentraliseerd bestuur en een veelbelovende routekaart loopt het voorop.”

Hoewel hij erkende dat Sui echte innovaties bezit, herhaalde hij dat Cardano’s aanpak om vele redenen superieur is. De recente Chang hard fork bracht Cardano in het Volatile Era, met de focus op gedecentraliseerd bestuur, en Hoskinson gelooft dat deze upgrade Cardano zal helpen om de komende jaren te blijven floreren.

Hoskinson beweerde zelfs dat Cardano uiteindelijk Bitcoin (BTC) zou overtreffen, en betoogde dat terwijl Bitcoin stagneert, Cardano de visie van Satoshi Nakamoto en meer realiseert.