XRP-prijs daalt 15% in 3 dagen — Markeert juridische tegenslag van Ripple het dieptepunt?

XRP is in oktober met bijna 15% gedaald, voornamelijk als gevolg van het hernieuwde beroep van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de rechtszaak tegen Ripple.

Voor sommige analisten kan deze daling echter een koopkans zijn in plaats van een reden tot zorg. Specifiek wijzen historische prijspatronen en recente accumulatie door whales erop dat de XRP-prijs mogelijk klaar is voor een grote rally in de komende maanden.

XRP prijs streeft naar symmetrische driehoek uitbraak

Analist CryptoBull benadrukte een opvallende gelijkenis tussen het huidige prijsverloop van XRP en het traject van de bullmarkt in 2017.

XRP koersvoorspelling van CryptoBull
XRP koersvoorspelling van CryptoBull. Bron: X

Destijds consolideerde XRP binnen een symmetrisch driehoek patroon voordat het uitbrak en met 66.240% steeg naar een recordhoogte van $3,31. In oktober 2024 nadert de munt het hoogtepunt van een vergelijkbare driehoek structuur, zoals te zien is op de maandelijkse grafiek.

Dergelijke formaties gaan vaak vooraf aan sterke koersbewegingen, en als XRP het historische patroon volgt, kan een uitbraak leiden tot aanzienlijke winsten. Bij symmetrische driehoeken, vooral in een opwaartse trend, zijn uitbraken meestal bullish, waarbij de koersstijging overeenkomt met de hoogte van de driehoek op het breedste punt.

Voor XRP bevindt de apex van de huidige symmetrische driehoek zich rond de $0,52. Mocht de prijs ergens rond juni 2025 boven de bovenste trendlijn van dit niveau breken, dan ligt het potentieel opwaartse doel rond de $23,40, wat een verbluffende stijging van meer dan 4.200% zou betekenen in de komende jaren. Eerder vandaag heeft CryptoBenelux gemeld dat de open interest de $1 miljard heeft overschreden wat optimisme heeft aangewakkerd onder investeerders.

XRP prijs obstakels en technische aspecten

Het beroep van de SEC in de rechtszaak tegen Ripple kan een aanzienlijke tegenwind vormen voor de bullish opzet van XRP, vooral als de SEC met succes beweert dat de secundaire verkopen van XRP aan particuliere beleggers de Amerikaanse effectenwetten hebben overtreden.

In dat geval zou XRP mogelijk onder de onderste trendlijn van het huidige symmetrische driehoekpatroon kunnen breken, een niveau dat samenvalt met het 50-maands exponentiële voortschrijdend gemiddelde (50-maands EMA; de rode golf) en de 0.236 Fibonacci-retracementlijn.

XRP koers
XRP koers. Bron: TradingView

Mocht er een uitbraak naar beneden plaatsvinden, dan is het volgende prijsdoel rond de 0.0 Fibonacci-lijn op $0,11, wat een daling van 78,25% ten opzichte van het huidige prijsniveau zou betekenen.