Whales kopen ongekende aantallen Bitcoin, aldus CryptoQuant

Bitcoin (BTC) ziet een opmerkelijke toename van nieuwe whales die gretig de koningsmunt toevoegen aan hun bezittingen. Deze accumulatietrend, volgens marktkenners, is ongekend en duidt erop dat whales die de markt tijdens de laatste bull run betraden, nog steeds op zoek zijn naar winst.

Nieuwe whales drijven de markt aan

Volgens Ki Young Ju, CEO van het populaire cryptocurrency-analysebedrijf CryptoQuant, zijn er nieuwe whale wallets verschenen die voornamelijk bewaarwallets zijn. Deze wallets worden geassocieerd met de spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) die eerder dit jaar in de Verenigde Staten werden verhandeld. Ondanks deze ontwikkelingen hebben de nieuwe whales echter “nog niet genoeg winst gegenereerd” om hun posities te verzilveren.

Ki Young Ju benadrukte dat de recente volatiliteit in de cryptomarkt vooral een spelletje is op de futuresmarkt. Deze schommelingen hebben ervoor gezorgd dat de Bitcoin koers eind vorige maand kort boven de $66.000 uitkwam, maar begin oktober weer zakte naar ongeveer $60.000. Inmiddels is de prijs weer gestegen en handelt Bitcoin momenteel boven de $62.000.

Spot trading en OTC-markten spelen belangrijke rol

De CEO van CryptoQuant legde uit dat echte whales de markt voornamelijk beïnvloeden via spot trading en over-the-counter (OTC) markten. Hoewel oude whales geen bijzonder hoge rendementen hebben gerealiseerd, hebben nieuwe whales die recentelijk zijn toegetreden “nauwelijks winst gemaakt”. Hij suggereerde dat deze whales hun posities mogelijk vast zullen houden totdat particuliere beleggers liquiditeit aan beurzen toevoegen, bijvoorbeeld wanneer de rente stijgt.

Interessant is dat de recente accumulatiedata van whales “weinig correlatie met ETF’s” vertonen. Dit impliceert dat de nieuwe whales die de markt betreden niet per se via spot Bitcoin ETF’s kopen.