Dogecoin (DOGE) bereidt zich voor op nieuwe stijging na grote aankopen

Het Dogecoin-ecosysteem ervaart een toename in positieve verwachtingen nu ‘whales’, investeerders met grote hoeveelheden DOGE, weer actief zijn geworden en massaal inkopen doen. Deze grootschalige aankopen hebben het optimisme binnen de DOGE-gemeenschap doen toenemen.

Volgens marktanalist Ali Martinez hebben de ‘whales’ hun activiteiten flink opgevoerd en in slechts twee dagen maar liefst 1,4 miljard DOGE aangeschaft, ter waarde van $140 miljoen. Dit toegenomen vertrouwen en kapitaal van de grote spelers hebben de Dogecoin-prijs geholpen om een belangrijke weerstand te doorbreken.

De prijs van DOGE brak onlangs door de barrière van $0,111, waar meer dan 36 miljard DOGE in handen is van zo’n 62.270 adressen. Dit soort weerstandsniveaus worden vaak als moeilijk te doorbreken beschouwd, omdat beleggers die in de min staan, geneigd zijn te verkopen wanneer ze hun investering terugkrijgen of een kleine winst maken.

Martinez voorspelde deze prijsstijging al eerder en wees op positieve signalen in de Relative Strength Index (RSI) van Dogecoin (DOGE) op de dagelijkse grafiek. Een doorbraak boven de dalende trendlijn in de RSI duidde op een optimistisch scenario voor de nabije toekomst.

Wat betreft de vooruitzichten van Dogecoin, verwacht de analist een verdere stijging richting $0,15, zolang er geen grote verkoopdruk in de markt verschijnt. Deze opwaartse beweging is echter alleen haalbaar als DOGE boven de recente weerstand van $0,111 blijft. Op het moment van schrijven staat de prijs op $0,1148, wat een stijging van 5,56% betekent in de afgelopen 24 uur en de totale marktkapitalisatie op $16,7 miljard brengt.

Op lange termijn voorziet Martinez zelfs een mogelijke stijging tot $2 voor Dogecoin, vergelijkbaar met eerdere rally’s na een doorbraak uit een dalend driehoekspatroon. In eerdere gevallen steeg DOGE met 229,6% tussen 2015 en 2016, en herhaalde het een soortgelijke stijging van 138% tussen 2018 en 2021. Als Dogecoin opnieuw deze historische patronen volgt, zou het tijdens deze bull run weer een indrukwekkende prestatie kunnen neerzetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!