Aantal nieuwe Ethereum-adressen met 43% gedaald in 3 maanden tijd

Ondanks een recente prijsstijging blijft Ethereum (ETH) een significante daling zien in het aantal nieuwe wallet-adressen. Volgens gegevens van The Block zijn nieuwe ETH-adressen in de afgelopen drie maanden met meer dan 44% afgenomen. Op 27 juni 2024 bereikte het netwerk een piek van 138.620 nieuwe adressen, maar drie maanden later is dit aantal gedaald tot slechts 78.390.

Nieuwe Ethereum-adressen onder de 80k

Op 1 juni 2024 waren er ongeveer 100.680 nieuwe Ethereum-adressen op het netwerk. Dit aantal steeg met 37,7% tot een piek van 138.620 op 27 juni. Sindsdien heeft het Ethereum-netwerk een reeks dalingen in nieuwe adressen gekend. Zo waren er op 1 augustus slechts 87.360 nieuwe ETH-adressen, een daling van 37% ten opzichte van eind juni. Het totale aantal actieve adressen daalde in dezelfde periode van 722.080 op 27 juni naar 615.180, een daling van 15%.

Op 1 september steeg het aantal nieuwe ETH-adressen licht tot 102.710, maar op 25 september was dit aantal weer gedaald tot 78.390, wat een daling van 43% betekent ten opzichte van 27 juni en een afname van 23% sinds het begin van de maand.

Analisten schrijven deze daling toe aan de lancering van spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten, waardoor beleggers eerder via ETF’s handelen dan direct Ethereum aan te schaffen. Tegelijkertijd zag concurrent Solana (SOL) een toename in nieuwe adressen, mogelijk door de groeiende interesse in meme-munten op het Solana-netwerk.

Whales verkopen ondanks stijgende ETH-prijs

Ondanks de daling in nieuwe adressen blijft de Ethereum koers stijgen. Op dit moment staat de prijs op $2.630, een stijging van 10,68% ten opzichte van vorige week en 15% sinds het begin van het jaar. Deze prijsstijging heeft echter geleid tot een golf van verkopen door grote investeerders (whales). Zo werd op 23 september meer dan 3510 ETH gestort op Kraken door een whale, en een andere whale stortte kort daarvoor 150.000 ETH op verschillende beurzen.

De acties van deze whales hebben geleid tot speculaties over de toekomstige prijsbeweging van Ethereum. Sommigen wijzen erop dat de verkopen van deze grote investeerders verdere prijsstijgingen zouden kunnen belemmeren, vooral als de vraag naar ETH laag blijft. Anderen zijn juist optimistisch en verwachten dat de prijs verder zal stijgen. De onafhankelijke cryptocurrency-analist Kingpin Crypto zei hierover:

“Ik ben optimistisch omdat we op HTF-vraag zitten. Ik ga ofwel post-MSB instappen of als er daarvoor een solide trigger wordt gegeven, ga ik nog steeds long.

Op de dagelijkse basis zitten we in een neerwaartse trend en de grafiek ziet er lelijk uit, maar hier is een geheim… Meestal zijn de absoluut beste tijden om te kopen wanneer de grafiek er lelijk uitziet en niet investeerbaar is. Ethereum voldoet perfect aan die beschrijving.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!