Kamala Harris wil Amerikaanse dominantie in blockchain behouden

Kamala Harris, de Amerikaanse vice-president, heeft voor het eerst publiekelijk haar steun uitgesproken voor de bescherming van cryptocurrency en benadrukt het belang van Amerikaanse dominantie in opkomende technologieën zoals blockchain, kunstmatige intelligentie en quantum computing. In een toespraak op 25 september bij The Economic Club of Pittsburgh, zei Harris:

“We zullen investeren in bioproductie en lucht- en ruimtevaart, dominant blijven in AI en quantum computing, blockchain en andere opkomende technologieën. We zullen onze voorsprong in schone energie-innovatie en -productie verder uitbreiden.”

Harris benadrukte dat de volgende generatie technologische doorbraken – van geavanceerde batterijen tot geothermische energie en kernenergie – niet alleen in de Verenigde Staten zullen worden uitgevonden, maar ook lokaal zullen worden geproduceerd door Amerikaanse werknemers.

Naast haar publieke opmerkingen zou Harris ook tijdens een privéfondsenwerving in New York op 22 september haar steun voor digitale activa hebben uitgesproken, waar ze met donoren sprak over het belang van innovatie binnen de cryptosector.

De uitspraken van Harris sluiten redelijk aan wat voormalig president Donald Trump eerder aangaf. Tijdens een recente bijeenkomst met spelers uit de industrie zei de Republikeinse presidentskandidaat dat hij wil dat alle resterende Bitcoin in de VS wordt gemined een stap die volgens hem zal bijdragen aan de energie dominantie van het land.

Met deze opmerkingen van de twee Amerikaanse presidentskandidaten lijkt de VS zich verder te willen positioneren als wereldleider in de ontwikkeling en implementatie van blockchain, ondanks de complexe reguleringsdiscussies die nog gaande zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!