De crypto-stategie van Harris: Wat is haar plan?

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in zicht, proberen zowel Donald Trump als Kamala Harris strategische stappen te zetten om crypto-enthousiasten voor zich te winnen. Terwijl Trump zijn pro-cryptohouding gedurende de hele campagne heeft benadrukt, heeft Harris recentelijk haar inspanningen vergroot om deze belangrijke kiezersgroep te bereiken.

Op 25 september sprak Harris op een bijeenkomst van The Economic Club of Pittsburgh. Daar benadrukte ze haar sterke steun voor blockchain, kunstmatige intelligentie en opkomende technologieën, waarbij ze de nadruk legde op het belang dat de VS voorop blijven lopen in deze sectoren. Ze verklaarde:

“We zullen investeren in biomanufacturing en de luchtvaart, domineren in AI en quantumcomputing, en onze voorsprong in schone energie-innovatie uitbreiden.”

Harris’ eerste publieke vermelding van cryptocurrency vond plaats op 22 september tijdens een fondsenwervende bijeenkomst in New York. Hier beloofde ze dat haar regering zich zou inzetten voor zowel kunstmatige intelligentie als digitale activa, wat een significante verschuiving in haar campagne teweegbracht. Hoewel ze later in de verkiezingscyclus over crypto begon te praten, weerspiegelde haar toespraak een duidelijke intentie om opkomende technologieën in haar beleid op te nemen.

Ondanks haar late betrokkenheid hebben invloedrijke figuren in de crypto-industrie al steun voor Harris uitgesproken. Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, onthulde dat hij en een groep crypto-advocaten samenwerken met Harris om haar standpunt over digitale activa te vormen. Hij zei: “Ik denk dat we vooruitgang boeken en dat het de goede kant opgaat.”

Bovendien suggereerde VanEck-analist Matthew Sigel dat Bitcoin mogelijk meer voordelen zou kunnen hebben onder een Harris-administratie dan onder Trump. Volgens Sigel zou een presidentschap van Harris veel structurele problemen versnellen die de adoptie van Bitcoin bevorderen.

In de laatste polls van Polymarket heeft Harris een lichte voorsprong met 50% tegenover Trump met 49%. Na het eerste presidentiële debat is de race onvoorspelbaarder geworden, en het blijft spannend wie uiteindelijk de rol van president in 2025 zal vervullen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!