Solana op weg naar nieuwe hoogtes: $200 in zicht

Solana heeft recent een belangrijke mijlpaal bereikt door kortstondig de psychologische grens van $150 te overschrijden, wat duidt op een sterk bullish momentum. Terwijl Bitcoin (BTC) moeite heeft om boven de $64.000 te blijven, laten altcoins, waaronder Solana, een krachtig herstel zien. Vooral op de 4-uursgrafiek is een vlaguitbraak zichtbaar, die wijst op een verdere opwaartse beweging.

Maar Solana’s koersverloop laat niet alleen een vlagpatroon zien. Een bredere analyse onthult een afgeronde bodemplanning, die mogelijk de koers naar nieuwe hoogtes kan stuwen. Het is de vraag of deze kortetermijnuitbraak de grotere trend kan doorbreken en de munt boven de $200 kan duwen.

Sterk bullish signaal voor Solana

Na een recente stijging boven de $150 heeft Solana (SOL) nieuwe weerstandsniveaus opgezocht. Na een terugvering vanaf het 38,20% Fibonacci-niveau rond $145, test Solana momenteel het 50% Fibonacci-niveau van $154. Ondanks een tijdelijke terugval van 2,5% als gevolg van een evening star-patroon, blijft het optimisme onder beleggers groot. De correctie kan worden gezien als een hertest van de doorbroken trendlijn, wat vaak een teken is van een aanstaande opwaartse beweging.

Solana Price Chart

De technische indicatoren ondersteunen ook dit positieve sentiment. De MACD-indicator laat een stijgende vraag zien, met een positieve crossover tussen de MACD- en signaallijnen. Daarnaast geven de 100 en 200 EMA aan dat er mogelijk een bullish crossover aankomt. De stijgende 50 EMA biedt daarnaast dynamische ondersteuning bij eventuele koersdalingen.

Ligt $200 binnen handbereik?

Een belangrijke drempel voor Solana ligt rond de $160, net onder het 61,80% Fibonacci-niveau van $163. Als de koers deze neklijn doorbreekt, kan Solana verder stijgen richting het 100% Fibonacci-niveau op $192. Mocht dat niveau doorbroken worden, dan zou de volgende weerstand pas bij het 1.618 Fibonacci-niveau liggen, wat overeenkomt met $239.

Om deze stijging van ongeveer 60% te bereiken, moet Solana wel momentum blijven behouden. Aan de onderkant worden de belangrijkste steunlijnen momenteel gevonden bij het 38,20% Fibonacci-niveau rond $145 en het 23,60% niveau op $133,98.

Conclusie:

Hoewel er op korte termijn enige volatiliteit is, lijkt Solana zich in een sterke opwaartse beweging te bevinden. De technische indicatoren en het vlagpatroon wijzen op een potentiële stijging richting $200 en mogelijk zelfs $239. Beleggers houden echter ook de belangrijkste steunniveaus nauwlettend in de gaten, om mogelijke correcties op te vangen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!