Goudprijs bereikt nieuwe recordhoogte, terwijl Bitcoin naar $65.000 beweegt

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen een sterke opwaartse beweging laten zien, terwijl goud eveneens nieuwe recordhoogtes heeft bereikt. Goud, dat in 2024 al met 28% is gestegen, lijkt op weg naar zijn beste jaar sinds 1979. De recente renteverlaging van 0,5% door de Amerikaanse Federal Reserve speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling, waarbij de verzwakte Amerikaanse dollar goud aantrekkelijker heeft gemaakt voor buitenlandse investeerders.

Nu de Amerikaanse dollarindex daalt, fungeert goud wederom als een veilige haven voor beleggers te midden van economische onzekerheid en geopolitieke spanningen, waaronder de aanhoudende conflicten in Oekraïne en de spanningen rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Bovendien hebben centrale banken hun goudaankopen sinds het begin van de oorlog in Oekraïne aanzienlijk verhoogd, wat de prijs van het edelmetaal verder opdrijft. Analisten van Goldman Sachs voorspellen zelfs dat goud in 2025 de $2.700 per ounce kan bereiken.

Tegelijkertijd blijft ook Bitcoin, vaak gezien als “digitaal goud,” indruk maken. Sinds het rentebesluit van de Fed steeg BTC met 6%, en het momentum lijkt aan te houden, zelfs in september, traditioneel een van de zwakste maanden voor de cryptocurrency. Analisten voorspellen dat Bitcoin de opwaartse trend van goud kan volgen, met enkele voorspellingen die wijzen op een potentiële recordhoogte tegen het einde van 2024.

De groei in zowel goud als Bitcoin komt op een moment dat de Amerikaanse overheid worstelt met stijgende uitgaven en de Federal Reserve probeert de economie te stabiliseren. Veel beleggers zoeken veilige havens in deze onzekere tijden, en zowel goud als Bitcoin lijken zich te positioneren als belangrijke inflatiehedges. Terwijl de Federal Reserve optimistisch blijft over het bereiken van een “zachte landing” voor de economie, toont de sterke vraag naar goud en Bitcoin een groeiend wantrouwen in de markt over het vermogen van de Fed om deze belofte waar te maken.

De toenemende economische instabiliteit, verzwakte dollar en expansieve overheidsuitgaven wijzen erop dat zowel goud als Bitcoin een belangrijke rol kunnen spelen voor beleggers die zich proberen te beschermen tegen de aanhoudende economische uitdagingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!