Legendarische handelaar John Bollinger publiceert Bitcoin prijsvoorspelling

De legendarische handelaar John Bollinger, bekend om zijn creatie van de Bollinger Bands, heeft zijn visie gedeeld op de huidige prijsactie van Bitcoin (BTC). In een recente analyse merkt hij op dat er een W-patroon ontstaat op de wekelijkse Bitcoin-grafiek, wat vaak wordt gezien als een bullish setup. Dit patroon, ook wel een dubbele bodem genoemd, wijst op een potentiële omkering van een neerwaartse trend, wat hoop geeft aan investeerders die uitkijken naar een opwaartse beweging.

W-patroon en regressiekanaal

Bollinger heeft een regressiekanaal getekend om de huidige prijsbewegingen van Bitcoin beter te begrijpen. Dit technische hulpmiddel helpt bij het identificeren van de boven- en ondergrenzen van een trend. Volgens Bollinger zou de Bitcoin koers bezig kunnen zijn met het vormen van een bullish flag-patroon, wat erop kan duiden dat de koers na een periode van consolidatie een opwaartse uitbraak kan ervaren. Hij benadrukt echter dat hij wacht op bevestiging voordat hij zijn voorspelling kan bevestigen.

Bitcoin prijsactie en toekomstige bewegingen

De afgelopen week zag Bitcoin een winst van 10% na belangrijke wereldwijde economische ontwikkelingen. De renteverlaging van de Federal Reserve in de Verenigde Staten, gecombineerd met besluiten van de Bank of England en de Bank of Japan om de rentetarieven te handhaven, heeft bijgedragen aan een positieve trend voor Bitcoin.

Volgens John Bollinger kunnen we op basis van zijn technische analyse en de opkomende patronen mogelijk een verdere opwaartse trend voor Bitcoin verwachten. Investeerders houden de bevestiging van deze patronen nauwlettend in de gaten, aangezien een uitbraak zou kunnen leiden tot aanzienlijke prijsstijgingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!