Pro-XRP-advocaat houdt SEC verantwoordelijk voor $15 miljard aan totale verliezen

De Republikeinse kandidaat voor de Senaat van Massachusetts en pro-XRP-advocaat, John Deaton, heeft aangegeven dat hij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verantwoordelijk wil houden voor zijn rol bij het wegvagen van $15 miljard van particuliere XRP-beleggers.

In een interview op 16 september in de “Good Morning Crypto Show” maakte de advocaat duidelijk dat hij klaar is om zijn strijd met de SEC voort te zetten totdat particuliere beleggers de compensatie krijgen die ze verdienen.

XRP-investeerders de dupe van SEC-acties

Deaton, die meer dan 75.000 XRP-houders vertegenwoordigde als amicus curiae in de rechtszaak van de SEC tegen Ripple Labs, hield geen blad voor de mond toen hij de financiële schade besprak die werd veroorzaakt door de agressieve rechtszaak van het agentschap tegen het cryptobedrijf.

Deaton beweerde dat de te grote bemoeienis en het “wangedrag” van de SEC duizenden XRP-houders maar liefst $15 miljard gekost heeft toen de waarde van de munt kelderde als gevolg van de rechtszaak. Verder voegde hij toe dat zijn cliënten “de excuses van de SEC niet accepteren” voor de afhandeling van de zaak. Deaton noemde het “opzettelijk wangedrag” en eiste het ontslag van degenen bij de SEC die verantwoordelijk waren voor het nemen van dergelijke beslissingen.

Deaton als voorvechter van de gewone man

In zijn campagne voor de Amerikaanse Senaat heeft Deaton zichzelf gepositioneerd als een voorvechter van de gewone man, met een sterke focus op transparantie en verantwoording van overheidsinstanties. De advocaat heeft dan ook consequent betoogd dat de acties van de Commissie gewone beleggers schade berokkenden. Hij suggereerde dat de financiële klap die de zaak van de waakhond aan XRP-houders toebracht, iets is waarvoor de waakhond verantwoordelijk moet worden gehouden.

Hij voegde eraan toe dat hij wacht op de resultaten van een onderzoek van de Inspecteur-Generaal (IG) naar de kwestie, wat mogelijk de deur zou kunnen openen voor verdere juridische stappen namens XRP-beleggers en mogelijke schadevergoedingen voor verliezen die ze mogelijk hebben geleden.

Hij zei tevens dat zijn kritiek op de SEC een weerspiegeling is van zijn bredere visie op regelgevende overschrijding van de grenzen in de financiële sector. Bovendien gelooft hij dat de manier waarop de toezichthouder met crypto omgaat, een indicatie is van een systeem dat handhaving belangrijker vindt dan het beschermen van gewone beleggers.

Tijdens het interview herhaalde de voormalige marinier plannen om wetten in te voeren om het onderscheid tussen grondstoffen en effecten in de cryptowereld te verduidelijken. Dit zou, zo betoogde hij, houders van cryptocurrencies in de toekomst beschermen tegen regelgevende overschrijding.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!