Grootste meme coin DOGE op weg naar $0,19?

Dogecoin (DOGE), ’s werelds grootste meme coin, is onlangs voorbij het weerstandsniveau van $0,10 gestegen, wat een belangrijke psychologische grens was voor de munt. Deze prijsbeweging is een duidelijke weerspiegeling van het een groeiende bullish sentiment binnen de gehele cryptomarkt. Tot hoever kan de meme coin echter stijgen? Laten we het bekijken!

De invloed van Elon Musk op de Dogecoin koers

Op 7 september zorgde Elon Musk, een langdurige supporter van Dogecoin, voor hernieuwde interesse in DOGE met een tweet waarin hij de oprichting van een nieuwe overheidsinstelling suggereerde onder regering Trump. Hij noemde deze afdeling “DOGE”, een afkorting voor “Department of Government Efficiency”.

Het is bekend hoe marktbewegingen kunnen worden toegeschreven aan Musk en Twitter, en inderdaad lijkt zijn recente tweet nog een katalysator te zijn geweest voor een stijging van de DOGE prijs. Sinds Musks tweet is de prijs van Dogecoin namelijk met 14,26% flink gestegen. Deze stijging heeft herinneringen aan de eerdere prijsstijgingen van de meme coin nieuw leven ingeblazen, waarbij handelaren en investeerders nauwlettend de koers in de gaten hielden.

De stijgende prijs ging ook gepaard met een aanzienlijke stijging van de open interest (OI) en financieringspercentages binnen de futuresmarkt, wat duidt op een toegenomen activiteit onder handelaren.

Gegevens van Coinglass geven aan dat de open interest van Dogecoin op de futuresmarkt is gestegen van $442,37 miljoen op 7 september tot $501,93 miljoen op 14 september. Bovendien zijn de financieringspercentages voor Dogecoin futures positief geworden, wat vaak wordt geïnterpreteerd als een sterke indicator van een optimistisch sentiment onder marktdeelnemers.

Analist voorspelt prijsstijging naar $0,19

Een vooraanstaande cryptocurrency-analist, ZAYK Charts, wees erop dat Dogecoin sinds maart vastzit in een dalend wigpatroon, een bullish formatie die vaak wordt gezien als een bullish indicator. Mocht DOGE uit dit patroon breken, dan zou het een substantiële bullish golf kunnen veroorzaken, waardoor de prijs flink kan stijgen.

Momenteel verhandeld rond het 50-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) van ongeveer $0,106, zou een beslissende uitbraak boven dit niveau de prijs naar de bovenste trendlijn van de wig kunnen stuwen, nabij $0,108. Als DOGE deze bovenste trendlijn overschrijdt, zou de prijs de $0,1200 de volgende week kunnen uitdagen, met het potentieel om te klimmen naar de maximale hoogte van de wig, wat een jaardoelstelling van $0,193 oplevert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!