Ripple lanceert crypto-derivatenbeurs samen met Bitstamp

Crypto-exchange Bitstamp heeft plannen onthuld om een crypto-derivatenbeurs te lanceren in de komende maanden. De crypto-exchange, die wordt overgenomen door het commissievrije handelsplatform Robinhood, benadrukt dat ze van plan zijn om nauw samen te blijven werken met Ripple, ook voor de crypto-derivatenbeurs.

Ripple in de schijnwerpers voor Bitstamp’s crypto-derivatenbeurs

Eva Gartner, hoofd strategische partnerschappen en bedrijfsontwikkeling bij Bitstamp, onthulde in de BuiltOnXRPL-serie dat ze hun derivatenbeurs in de komende maanden zullen lanceren. Gartner voegde eraan toe dat ze het meest enthousiast zijn over de lancering en van plan zijn om nauw samen te werken met Ripple. Het betalingsbedrijf Ripple Labs werkt al strategisch samen met ’s werelds oudste crypto-exchange. Ripple verwierf vorig jaar een belang in Bitstamp van Pantera:

“We lanceren onze eigen derivatenbeurs in de komende maanden, dus daar zijn we het meest enthousiast over en we hopen echt nauw samen te werken met Ripple.”

Bitstamp ziet een groeiende vraag naar snelle grensoverschrijdende betalingen met behulp van Ripple Labs’ gedecentraliseerde openbare blockchain XRP Ledger (XRPL). Bitstamp heeft al verschillende stablecoins uitgegeven op de XRP Ledger.

De overname van de exchange door Robinhood wordt verwacht te worden afgerond begin 2025. Mensen die bekend zijn met de zaak, verklaarden eerder dat Robinhood van plan is om cryptofutures aan te bieden met Bitstamp. Het wil zowel particuliere als institutionele klanten aantrekken in de EU, het VK, de VS en Azië.

Invloed op de prijs van XRP

Een leidinggevende van Bitstamp voegde eraan toe dat 30 commerciële banken crypto zullen aanbieden via Bitstamp als een dienst. Dit zal de adoptie van XRPL en XRP bevorderen.

Bovendien onthulde Ripple CEO Brad Garlinghouse dat ze werken aan de lancering van de RLUSD stablecoin, het uitbreiden van samenwerkingen met banken, waaronder de SBI Group, en de promotie van XRPL als het ideale blockchain-platform voor de tokenisering van RWA (Real World Assets). De toename in de adoptie van XRP zou de prijs van XRP kunnen verhogen.

De prijs van XRP steeg de afgelopen 24 uur met 3% en met 11% in een week, waarbij de huidige prijs op $0,586 ligt. Het laagste punt in de afgelopen 24 uur was $0,566 en het hoogste punt was $0,591. Echter, het handelsvolume is met 20% afgenomen in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!