Bitcoin stijgt richting $60k, maar wat voedt deze stijging?

De grootste cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), heeft de afgelopen dag een nieuwe aanval geopend op de $60.000-grens, die het al een tijdje niet heeft overschreden. Hoe komt deze stijging echter? Laten we het bekijken!

Bitcoin richting $60k+?

Volgens gegevens werd met de recente stijging van de Bitcoin koers het piekniveau gezien op $59.974, echter laten sommige beurzen zien dat de munt al de $60k overschreden had. BTC wordt op het moment van schrijven echter voor $59.500 verhandeld. Dankzij de stijging heeft BTC een intraday-prijsstijging van ongeveer 2,5% gerealiseerd.

Naarmate de volatiliteit toenam, namen ook de liquidatiebedragen toe. Volgens recente data werd er in de afgelopen 24 uur voor $114 miljoen aan cryptocurrencies geliquideerd, waarvan $89 miljoen in shortposities.

Waarom stijgt BTC?

De reden achter deze stijging zijn niet precies duidelijk, echter lijkt het te maken te hebben met de toenemende geruchten dat de FED de rentetarieven met 50 basispunten zal verlagen, in combinatie met het feit dat de Europese Centrale Bank (ECB) ook besloten heeft om de rente met 25 basispunten te verlagen.

Hoewel dit allemaal goed nieuws lijkt, zijn er ook analisten die denken dat als de FED de rente met 50 basispunten verlaagt, dit niet gunstig zal zijn voor risicovolle activa zoals BTC. Volgens deze analisten zou zo’n agressieve zet van de FED zorgen over recessie kunnen aanwakkeren en de BTC-prijs negatief kunnen beïnvloeden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!