Uniswap CEO ontkent beschuldigingen van omkoping voor protocol-implementatie

De CEO van Uniswap, Hayden Adams, heeft beschuldigingen ontkend die circuleren op het platform X, waarin wordt beweerd dat Uniswap (UNI) geld zou eisen van DeFi-protocollen voor implementaties. Op 12 september reageerde Adams op X en verduidelijkte dat noch Uniswap Labs, noch de Uniswap Foundation kosten in rekening brengen voor het implementeren van een protocol.

De verklaring van Adams kwam als reactie op een gebruiker op X, @wagmialexander, die beweerde dat de gedecentraliseerde exchange “$20 miljoen vroeg voor een ineffectieve implementatie”. Deze beschuldiging volgde op een tweet van Kene Ezeji-Okoye, mede-oprichter van Millicent Labs, die stelde dat de gedecentraliseerde exchange $10 miljoen vraagt voor een implementatie en nog eens $10 miljoen voor gebruikersincentives gericht op handel in koolstofkredieten.

Uniswap is een open-source protocol dat wordt gebruikt voor het leveren van liquiditeit en het verhandelen van ERC20-tokens op de Ethereum-blockchain. Zowel het Uniswap-protocol als de interface zijn ontwikkeld door Uniswap Labs.

Onlangs raakte de gedecentraliseerde exchange ook betrokken bij een geschil met de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De CFTC beschuldigde Uniswap Labs op 4 september van het illegaal aanbieden van hefboomhandel in crypto-valuta aan Amerikaanse consumenten. Uniswap Labs schikte de zaak door een boete van $175.000 te betalen en stemde ermee in om te stoppen met het overtreden van de Commodity Exchange Act.

De gedecentraliseerde exchange verklaarde eerder dat het zichzelf ziet als een softwarebedrijf gevestigd in New York, dat marktstructuren opnieuw vormgeeft. Het bedrijf benadrukte dat het niet functioneert als een beurs, makelaar of clearingfirma onder de huidige effectenwetten.

UNI is een van de populairste DeFi-protocollen en ondersteunt token-swaps op meer dan twaalf blockchains. Volgens gegevens van DefiLlama had UNI op 12 september een total value locked (TVL) van ongeveer $4,35 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!