Bitcoin (BTC) richting $100.000: Verkiezingen hebben weinig invloed?

Cryptobeleggers zijn ervan overtuigd dat de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen weinig invloed zal hebben op de koers van Bitcoin (BTC). Ondanks de speculaties dat de race tussen Donald Trump en Kamala Harris de markt zou kunnen beïnvloeden, blijkt uit recente analyses dat Bitcoin op weg is naar een waarde van $100.000, ongeacht wie de verkiezingen wint. Historisch gezien heeft Bitcoin eerder bewezen immuun te zijn voor politieke verschuivingen en lijkt dat patroon zich opnieuw af te tekenen.

Invloed van de verkiezingsuitslag op Bitcoin’s traject

Een recent rapport van CNBC benadrukt dat crypto-experts geloven dat BTC op schema ligt om de grens van $100.000 te bereiken, of Trump nu wint of Harris. Steven Lubka van Swan Bitcoin is van mening dat de waarde van Bitcoin bijna zeker zal stijgen tot zes cijfers tegen 2025. Dit komt doordat de waarde van Bitcoin diep geworteld is in mondiale economische omstandigheden, iets waar een Amerikaanse president maar weinig invloed op heeft.

Trump en Harris hebben verschillende houdingen ten opzichte van Bitcoin. Trump heeft zich openlijk uitgesproken voor de adoptie van crypto en heeft in zijn campagne meerdere crypto-vriendelijke maatregelen voorgesteld. Harris daarentegen heeft zich tot nu toe niet uitgelaten over haar positie ten aanzien van cryptomunten, wat enige ongerustheid wekt. Dit komt vooral door de associatie met de huidige regering van Biden, die bekend staat om zijn strenge maatregelen tegen de crypto-industrie.

Marktvertrouwen blijft sterk, ongeacht Harris of Trump

James Davies van de Crypto Valley Exchange gelooft niet dat een mogelijke overwinning van Harris een significante impact zal hebben op de markt. De crypto-industrie blijft groeien, ondersteund door institutionele beleggers en de introductie van spot BTC ETF’s. Lubka voegt hieraan toe dat de angsten voor Harris’ beleid overdreven zijn. De signalen vanuit haar kant wijzen eerder op een matiging van Bidens harde houding.

Tyrone Ross van 401 Financial gelooft dat de verkiezingsstrijd slechts een kleine rol zal spelen in de toekomstige koers van Bitcoin. Hij blijft optimistisch over de prijs en merkt op dat de vraag naar ETF’s groot blijft en dat de handelsvolumes onder detailhandelaren nog steeds laag zijn, wat ruimte biedt voor verdere groei.

BTC-prijsgeschiedenis wijst op aanhoudende stijging

Historisch gezien heeft de waarde van Bitcoin bewezen resistent te zijn tegen verkiezingsuitslagen. In zowel 2017 als 2021 bereikte BTC nieuwe hoogtes na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Analisten verwachten daarom dat Bitcoin opnieuw zal stijgen, ongeacht de politieke uitkomst in november. Kortstondige schommelingen worden verwacht, maar zodra de verkiezingsstof is neergedaald, zal de markt zich waarschijnlijk herstellen, waarbij Bitcoin opnieuw als aantrekkelijke investering wordt gezien.

Al met al zijn cryptobeleggers niet bang voor de komende verkiezingen; hun vertrouwen in de lange termijn van Bitcoin blijft sterk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!