Ethereum naar $2.200?! Wat kunnen we verwachten?

Terwijl de Bitcoin koers blijft dalen, is het interessant om te zien wat de rest van de cryptomarkt gaat doen, met in het bijzonder Ethereum (ETH). Kan ’s werelds grootste altcoin de markt trotseren of kunnen we een verdere daling verwachten?

Volgens deskundige technische analyses lijkt ETH bearish. Als er een dagelijkse afsluiting onder het $2.400-niveau plaatsvindt, is de kans groot dat het naar het $2.200-niveau of zelfs lager zakt. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich echter in het oversold-gebied, wat duidt op de mogelijkheid van herstel. Gezien het huidige marktsentiment en de whale-activiteit lijkt een dergelijk herstel vrij onwaarschijnlijk.

Momenteel liggen de belangrijkste liquidatieniveaus rond het $2.335-niveau aan de onderkant en $2.417 aan de bovenkant, omdat handelaren op deze niveaus over-leveraged zijn, aldus het on-chain analysebedrijf CoinGlass.

Op het moment van schrijven handelt ETH rond het $2.370-niveau en heeft het de afgelopen 24 uur een prijsdaling van meer dan 3% doorgemaakt. Ondertussen is het handelsvolume in dezelfde periode met 25% gedaald, wat duidt op een lagere deelname van handelaren. De komende dagen zijn dan ook zeer spannend om in de gaten te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!