Bitcoin zwakte houdt aan! Hoeveel lager gaat de koers nog zakken?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De aanhoudende zwakte met de Bitcoin koers zorgt voor onrust. Wat gebeurt er als we uit de consolidatie naar beneden uitbreken? Heeft Bitcoin de top al gezien? Is een nieuwe all-time high een illusie? Allemaal vragen die dan opspelen. Antwoord geven op die vragen kunnen we niet, want we hebben geen glazen bol. Wat we wel kunnen doen is onze expertise en ervaring delen en de meest voor de hand liggende scenario’s schetsen en de belangrijkste levels in kaart brengen. Dat is wat we vandaag gaan doen. Lees snel verder!

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers wel omlaag kruipt, maar nog altijd niet de consolidatie heeft verlaten. Echter, hoe meer we richting de onderste regionen bewegen des te meer de bullcasus onder druk komt te staan. Idealiter zien we vanaf de huidige regionen of potentieel iets lager ($54.500) dat we significante sterkte gaan zien. Q4 is doorgaans een vrij positief kwartaal, dus dat is waar we ons momenteel op richten. Wel belangrijk dat we in de laatste maand van Q3 dus niet de breakdown van de consolidatie gaan zien.

Mocht dit echter wel gebeuren en zakken we onder de $54.500 houd ik rekening met $49.000 en wellicht zelfs prijzen van onder de $40.000. Het zou niet het bullmarkt idee invalideren, maar het zou wel betekenen dat we veel langer geduld moeten hebben voordat we weer richting een nieuwe all-time high kunnen gaan bewegen.

4-uur-grafiek

Ik heb in de grafiek de twee meest voor de hand liggende smaakjes ingetekend. Gezien de aanhoudende zwakte neig ik meer naar het onderste scenario, maar zo lang we de zone op $56.879-$56.424 vasthouden is er nog hoop. Het bovenste scenario zou veruit het meest bullishe scenario zijn en vereist een dagelijkse candle close boven $59.805. Het onderste scenario vereist dat we $54.500 vasthouden. Dat verliezen zou vrij rampzalig zijn en betekent waarschijnlijk nieuwe lows opzoeken.

Conclusie

Kortom, het bull scenario staat serieus onder druk. Ik zou het zeker niet afschrijven, maar als we op de korte termijn geen sterkte gaan zien riskeren we een langdurig vervolg van pessimistische (neerwaartse) prijsactie. Dit is waar de bulls ballen moeten tonen. Wordt vervolgd…

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!