Grote Zwitserse bank biedt particuliere klanten Bitcoin en Ethereum

Naast het nieuws dat drie Japanse banken blockchain-technologie gaan ontwikkelen, is er ook nieuws ander nieuws naar buiten gekomen vanuit het bankwezen. Zo is naar buiten gekomen dat de op drie na grootste bank van Zwitserland particuliere klanten de mogelijkheid aanbiedt om te investeren in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Zwitserse particuliere klanten van de grootste kantonnale bank van het land, ZKB, hebben nu de mogelijkheid om de twee populairste cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te houden.

Dankzij een samenwerking met de digitale activamakelaar Crypto Finance van Deutsche Börse, krijgen klanten van de kantonnale bank toegang tot BTC en ETH via de bestaande mobiele app van ZKB, eBanking en andere gevestigde kanalen, zo lieten de bedrijven woensdag weten in een persbericht. De nieuwe service stelt tevens andere Zwitserse banken in staat om klanten de handel in en bewaring van cryptocurrencies aan te bieden, waarbij Thurgauer Kantonalbank de eerste partnerbank is.

Zwitserland loopt voorop als het gaat om digitale activa, met veel financiële instituten die klanten de mogelijkheid bieden om crypto in het land te verhandelen. ZKB is ook geen onbekende in crypto-innovatie, aangezien de bank betrokken was bij de uitgifte van ’s werelds eerste digitale obligatie op de Zwitserse SIX Digital Exchange (SDX) in 2021.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!