Binance gaat BNSOL lanceren voor Solana-staking

De grote cryptocurrency-exchange Binance heeft aangekondigd dat het zijn staking-token op basis van Solana, genaamd BNSOL, eind september zal uitbrengen. Deze wrapped token wordt beschikbaar voor gebruikers die hun Solana bij Binance hebben gestaked en deze willen gebruiken voor andere activiteiten op de blockchain.

Door hun Solana te staken, kunnen gebruikers BNSOL minten via Binance en tegelijkertijd blijven profiteren van de beloningen voor hun gestakte SOL-token. Deze liquid staking-tokens kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als de gestakte SOL en kunnen worden verkocht, uitgeleend of verhandeld op Binance en andere platforms die BNSOL ondersteunen.

Binance is een van de eerste exchanges die een liquid staking-versie van Solana uitbrengt. Dit product is geïnspireerd door de Ethereum-versie die Lido Finance aanbiedt aan gebruikers die ETH bij hen staken. Deze stap maakt deel uit van Binance’s streven om SOL-staking op zijn platform te verbeteren. De beurs wil investeerders meer opties en flexibiliteit bieden bij het staken van Solana.

Vishal Sacheendran, hoofd van regionale markten bij Binance, benadrukte dat het nieuwe staking-mechanisme voordelen heeft ten opzichte van het traditionele systeem. In tegenstelling tot de traditionele staking-methode kunnen gebruikers nu beloningen blijven ontvangen terwijl ze de liquiditeit behouden om on-chain activiteiten uit te voeren op het platform en andere protocollen.

Binance zal de opbrengsten van de SOL-stake berekenen met een dynamisch jaarlijks rentepercentage (APR), dat in realtime wordt aangepast op basis van de staking-commissie en de waarde van BNSOL ten opzichte van SOL. Gebruikers zullen ook hun tokens op elk moment kunnen inwisselen, afhankelijk van de wachttijd voor inwisseling.

Bovendien heeft Binance BNSOL ontwikkeld via zijn Stake Pool Program, beheerd door Binance Labs. De beurs heeft aangegeven dat gerenommeerde liquid staking-token aanbieders de betrouwbaarheid van hun stake pool meerdere keren hebben getest.

De lancering van BNSOL door Binance onderstreept het belang van het Solana-netwerk en de SOL-token binnen de cryptomarkt. Onlangs breidden Robinhood-wallets uit naar de blockchain, die de op vier na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie omvat.

Desondanks is de recente populariteit van Solana nog niet terug te zien in de prijs, die blijft dalen te midden van een bredere marktdaling. Op het moment van schrijven werd SOL verhandeld rond de $128, wat een daling van meer dan 4% in de afgelopen 24 uur betekent.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!