Ripple CTO zegt dat echte use cases XRP kunnen helpen

Het gesprek werd geopend op X door een bekend figuur in de XRP-gemeenschap, bekend als Mickle, waarin hij sprak over de volatiliteit van cryptoactiva zoals XRP en hun dagelijkse betalingstransacties, waarbij hij opmerkingen van Ripple’s CTO, David Schwartz, aanhaalde.

Schwartz besprak in zijn opmerkingen de mogelijkheid dat cryptocurrencies stabieler worden naarmate ze meer in de echte wereld worden geaccepteerd. Hij gaf aan dat echte use cases vanzelfsprekend tot minder volatiliteit zouden leiden.

Het pad naar stabiliteit

Schwartz deelde zijn opmerkingen toen hem werd gevraagd commentaar te leveren op de vraag of er ooit echt stabiele crypto’s zullen zijn die niet centraal worden aangestuurd. Hij noemde projecten als DAI, een crypto-gecollateraliseerde stablecoin die zijn waarde behoudt via een claim op een Ethereum-pool.

Hij legde uit dat hoewel dit soort stablecoins niet volledig gedecentraliseerd zijn vanwege de behoefte aan een gecentraliseerde prijsfeed, ze een stap vormen in de richting van een stabieler cryptocurrency-ecosysteem. Hij zei het volgende:

“Als die projecten succesvol zijn, kunnen we meer stabiliteit in de markt zien […] We zouden kunnen zien dat cryptovaluta’s zelf stabieler worden naarmate ze in de echte wereld worden geaccepteerd. Ik denk dat echte use cases tot stabiliteit zullen leiden.”

XRP-gemeenschap streeft naar stabiliteit met AMM

Opvallend genoeg geloven sommige XRP-supporters dat het gunstiger zou zijn voor XRP als het stabiliteit zou bieden in plaats van de hevige volatiliteit. Ze stellen dat een stabielere XRP beter geschikt zou zijn voor grensoverschrijdende betalingstransacties, waarbij entiteiten die XRP gebruiken zich geen zorgen hoeven te maken over aanzienlijke prijsschommelingen.

Sommige XRP-communityleden stelde een scenario voor waarin Automated Market Makers (AMM) XRP zouden kunnen helpen bij het adopteren van stablecoin-functies die aantrekkelijk zouden zijn voor banken.

Ook vroeg de host van het Digital Perspectives PermaBull (DPP)-kanaal onlangs inzichten van AI Grok van Elon Musk over het potentieel van XRP om te evolueren naar een stablecoin, waarbij AMM’s worden gebruikt als stabiliserend mechanisme. Als reactie hierop bevestigde de AI-tool dat het haalbaar was voor XRP om over te gaan naar een stablecoin met AMM’s. Dit mechanisme zou de prijsvolatiliteit van XRP effectief kunnen beheersen, wat het vertrouwen onder gebruikers zou vergroten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!