Cardano-oprichter bespreekt toekomst na Chang hard fork

In een video-update besprak Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), de vorderingen en toekomstige stappen voor Cardano na de livegang van de Chang hard fork. Hoskinson ging in de video dieper in op de lopende ontwikkelingen en de routekaart, met name gericht op de governancestructuur en de overgangsfases die Cardano zal ondergaan.

Wat staat Cardano te wachten?

Hoskinson opende zijn video door de huidige staat van de Cardano-blockchain in de bootstrapfase na de Chang hard fork te benadrukken. Hij beschreef de betekenis van deze fase als fundamenteel voor het opzetten van de nieuwe governancestructuur onder het Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694, dat ook live is gegaan. Hij legde verder uit dat het governancekader meerdere partijen omvat, waaronder stake pool operators (SPO’s), gedelegeerde ADA-houders en een nieuwe groep die bekendstaat als het constitutionele comité.

Hoskinson besprak tevens een aankomende hard fork, aangeduid als ‘Chang+1’. Dit tweede deel van de Chang-hard fork zal naar verwachting binnen de komende 90 dagen plaatsvinden. Deze update is cruciaal omdat het de governancemechanismen die momenteel worden ingevoerd, zal verbeteren en uitbreiden. Hij beschreef het als volgt:

“We hebben dus 90 dagen voor Chang+1 en op dat moment zijn de Decentralized Representatives (DS) aan de beurt en hebben we een volledige Cardano-regering. […] Op dit moment zitten we in de bootstrap-fase. Mensen registreren DS en we gaan er heel veel zien, ze worden geactiveerd en na Chang+1 hebben we een drieledige regering.”

Hij onthulde verder dat de technische en administratieve voorbereidingen al gaande zijn om een ​​soepele overgang naar deze volgende fase te garanderen. Hij legde uit dat Chang+1 deel uitmaakt van een bredere strategie om het bestuur van Cardano volledig te decentraliseren.

Bijeenkomst in Argentinië en Cardano-schatkist

Een belangrijke focus van Hoskinsons update was ook de constitutionele conventie die in december in Argentinië zou plaatsvinden. Het evenement zal afgevaardigden uit meer dan 50 landen omvatten die bijeenkomen om de eerste officiële grondwet voor Cardano op te stellen en erover te stemmen. Hij zei het onderstaande:

“We gaan allemaal naar Argentinië en die afgevaardigden gaan een constitutionele conventie vormen en die constitutionele conventie, […] ze gaan stemmen over een voorgestelde versie van de grondwet voor Cardano. Dit zal gebeuren rond dezelfde tijd dat Chang+1 online komt en […] de bootstrap-fase eindigt.”

Wat betreft governance en treasury management, besprak Hoskinson de ingewikkelde planning die betrokken is bij het beheer van de Cardano-schatkist, die ongeveer $600 miljoen aan ADA bevat. Hij sprak over de noodzaak van een zorgvuldige en strategische toewijzing van deze fondsen om verschillende ontwikkelings- en operationele activiteiten binnen het Cardano-ecosysteem te ondersteunen.

De besproken aanpak is erop gericht de gemeenschap te betrekken bij budgettaire beslissingen via een governancemodel dat een systematische benadering van financiering mogelijk maakt. Volgens Hoskinson zijn er twee mogelijke manieren om een ​​on-chain schatkist te runnen:

“We hebben dit niet gespecificeerd in het CIP omdat het aan de on-chain overheid is om te beslissen. Maar je kunt gewoon geld opnemen uit je schatkist en er zijn een soort beperkingen over hoe dat werkt. Je kunt gewoon dingen opnemen als ze binnenkomen […]. De beste manier voor alles op schaal is om een ​​jaarlijks budget te maken. Je verdeelt het in twee fasen, dus een jaarlijks budget creëert een cirkeldiagram en dan is elk deel van de cirkel voor verschillende dingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!