Solana ziet ETP-instroom ondanks dalende prijs

Ondanks de dalende crypto-prijzen van de afgelopen week, zag Solana (SOL) een aanzienlijke toestroom van kapitaal in zijn gerelateerde digitale activa beleggingsproducten. Terwijl beleggers miljoenen dollars terugtrokken uit crypto-beleggingsproducten in het algemeen, werd er meer dan $7,6 miljoen geïnvesteerd in op Solana gebaseerde exchange-traded products (ETP’s).

Uit een rapport van CoinShares blijkt dat de cryptomarkt als geheel een netto-uitstroom van $305 miljoen zag uit crypto ETP’s, terwijl Bitcoin opnieuw onder de $58.000 dook. Vooral Bitcoin was verantwoordelijk voor een uitstroom van $319 miljoen.

De negatieve marktsituatie zorgde ervoor dat short-Bitcoin beleggingsproducten voor de tweede week op rij instroomden, met $4,4 miljoen. Dit was de grootste instroom voor short BTC-fondsen sinds maart, toen de Bitcoin-prijs een scherpe daling doormaakte vanaf zijn recordhoogte boven $73.000.

Ethereum zag ondertussen zo’n $5,7 miljoen wegvloeien uit cryptocurrency ETP’s, onder druk van dalende ETH-prijzen en stagnerende handelsvolumes. Volgens on-chain data bedroegen de wekelijkse handelsvolumes slechts 15% van wat werd genoteerd tijdens de week waarin spot Ethereum ETF’s in juli werden geïntroduceerd.

Terwijl Bitcoin en Ethereum uitstroomden, wist Solana zich te onderscheiden door de prijsdalingen te weerstaan en juist een positieve trend te laten zien.

Gegevens van CoinShares tonen aan dat SOL-beleggingsproducten in de afgelopen week meer dan $7,6 miljoen aan instroom hadden, wat beter was dan ETH en andere grote altcoins. Zo noteerde BNB slechts $800.000 aan instroom, terwijl Litecoin en Cardano elk $300.000 aantrokken.

Solana wist instroom te genereren ondanks een daling van de SOL-prijs tot $133 op 30 augustus 2024. De prijs herstelde zich echter en vond steun rond de $127, waarna deze weer boven de $130 uitkwam.

Bij de spot Bitcoin ETF’s had de iShares Bitcoin ETF (IBIT) van BlackRock de grootste wekelijkse instroom met meer dan $210 miljoen. De Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) kende daarentegen de grootste uitstroom met meer dan $219 miljoen. ETP’s gericht op blockchain-aandelen zagen een netto-instroom van $11,1 miljoen, waarvan het grootste deel van $8,8 miljoen naar de Valkyrie Bitcoin Miners ETF ging.

CoinShares geeft aan dat negatief sentiment de uitstroom uit crypto ETP’s vorige week heeft aangewakkerd. Sterke macro-economische cijfers boden weinig steun aan de optimisten, en een negatief vooruitzicht was wijdverspreid onder aanbieders van exchange-traded products in verschillende regio’s.

“Wij denken dat dit werd veroorzaakt door sterker dan verwachte economische cijfers in de VS, wat de kans op een renteverlaging van 50 basispunten heeft verkleind. We verwachten dat deze activaklasse steeds gevoeliger zal worden voor veranderingen in de renteverwachtingen naarmate de Fed dichter bij een beleidswijziging komt,” schreef James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!