Crypto-hacks leiden tot verliezen van $313 miljoen in augustus

Cryptocurrency-hackers hebben in augustus meer dan $313,86 miljoen aan digitale activa gestolen in meer dan 10 cyberaanvallen, wat twijfels oproept over de bredere acceptatie van deze activaklasse.

Volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield waren phishing-aanvallen verantwoordelijk voor maar liefst 93,5% van alle gestolen cryptofondsen, wat resulteerde in een verlies van $293,4 miljoen.

Bron: PeckShield

Van de top vijf hacks in augustus waren twee phishing-aanvallen goed voor een verlies van $238 miljoen aan Bitcoin (BTC) en $55,4 miljoen aan Dai.

Andere belangrijke verliezen omvatten de exploitatie van het Ronin-netwerk, waarbij $12 miljoen van de hacker werd teruggevorderd, maar $5,1 miljoen aan ongeautoriseerde cryptotransacties verloren ging. Het gedecentraliseerde financieringsprotocol Nexera verloor ook $1,83 miljoen door een smart contract-exploit.

Verliezen als gevolg van cyberaanvallen blijven een punt van zorg

Volgens een rapport van Immunefi dat op 29 augustus werd vrijgegeven, heeft de crypto-industrie tot nu toe in 2024 al $1,21 miljard aan digitale activa verloren door hacks en “rug pulls”.

In juli was de Indiase crypto-exchange WazirX slachtoffer van een van de grootste cyberaanvallen van 2024. WazirX verloor $234,9 miljoen aan fondsen uit een van zijn multisig-wallets. De exchange is momenteel bezig met het implementeren van een gefaseerd plan om zijn financiële operaties te herstellen, en dit omvat ook het nastreven van juridische procedures in Singapore.

Om de cryptosector te beschermen tegen financiële verliezen door hacks, heeft een team van ethische hackers een elite-eenheid gevormd om de verdediging te versterken en inbreuken te voorkomen. Dit anti-hackteam, genaamd Security Alliance of SEAL, wordt geleid door white hat-hacker en Paradigm-onderzoeker Samczsun en heeft sinds de oprichting in augustus 2023 meer dan 900 hack-gerelateerde tickets ontvangen.

Volgens een rapport van Immunefi van 22 augustus herstelt bijna 80% van de cryptocurrencies nooit hun waarde na een hack of exploit. Dit verlies aan waarde brengt vaak meer schade toe aan projecten dan de exploit zelf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!