Coinbase CEO begeleidt eerste AI-cryptotransactie tussen bots

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft onlangs zijn eerste cryptotransactie volledig beheerd door kunstmatige intelligentie (AI)-bots, begeleid, na verschillende pogingen in de industrie om platforms te ontwikkelen waarmee AI-agents transacties kunnen uitvoeren.

“Deze week hebben we bij @CoinbaseDev onze eerste AI-naar-AI-cryptotransactie meegemaakt,” schreef Armstrong op 30 augustus in een bericht op X.

Armstrong zegt dat AI-agent “tokens gebruikte om tokens te kopen”

Armstrong legde uit dat een AI-agent — een “bot” die is ontworpen om een bepaalde taak uit te voeren — cryptotokens gebruikte om interactie aan te gaan met een andere AI-agent en AI-tokens te verwerven. Deze AI-tokens zijn in wezen datastrengen die algoritmen in staat stellen om te leren van informatie.

“Ze gebruikten tokens om tokens te kopen,” herhaalde Armstrong.

Hij legde verder uit dat een belangrijke reden waarom AI-agents momenteel niet effectief zijn, hun gebrek aan transactiecapaciteiten is. Zonder een betalingsmethode hebben ze moeite met basisactiviteiten zoals het boeken van vliegtickets of hotels en zelfs het beheren van sociale mediataken die verder gaan dan alleen het creëren van content, zoals het promoten van berichten met betaalde advertenties.

“AI-agents kunnen geen bankrekeningen krijgen, maar ze kunnen wel cryptowallets krijgen. Ze kunnen nu USDC gebruiken op Base om te handelen met mensen, handelaren of andere AI’s. Die transacties zijn direct, wereldwijd en gratis,” voegde Armstrong eraan toe.

Dit komt slechts enkele weken nadat Armstrong opriep tot grote taalmodellen (LLM’s) — de technologie achter AI-systemen zoals OpenAI’s ChatGPT en Anthropic’s Claude — om cryptowallets te hebben. “Laten we AI-agents helpen werk te verrichten (namens jou) en deel te nemen aan de economie,” verklaarde Armstrong.

Recente ontwikkelingen voor AI-agents die transacties uitvoeren

Dit volgt op de introductie van nieuwe platforms door verschillende cryptobedrijven, bedoeld om AI-agents de mogelijkheid te geven transacties uit te voeren.

In augustus lanceerde het Blockchain-ontwikkelingsbedrijf Skyfire een betalingsplatform dat AI-agents in staat stelt om autonoom geld uit te geven.

Ondertussen meldde experts op 11 juni dat Web3-infrastructuurbedrijf Biconomy AI-agents aan het onboarden is om onchain-transacties namens gebruikers mogelijk te maken.

Biconomy medeoprichter Aniket Jindal legde uit dat het Delegated Authorization Network “relatief nieuw” is en fungeert als een autorisatielaag die het mogelijk maakt om handelsactiviteiten aan AI-agents te delegeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!