Video uit 2014 toont Ethereum-oprichter die XRP boven BTC verkiest

Hoewel het enige tijd geleden is, is een video uit 2014 weer opgedoken waarin Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), aangaf dat XRP een betere keuze is dan Bitcoin (BTC).

De reden achter deze heropduiking van de video is de komende documentaire over Ripple’s XRP van Fruition Production, die in november uitgebracht zal worden en beschikbaar zal zijn op topplatforms zoals Apple TV en Amazon.

In de originele video zei Vitalik Buterin dat XRP de betere keuze van geld was dan Bitcoin. Zijn opvattingen waren in 2014 gebaseerd op het onderzoek van Pierre Rochard naar de waarde van Bitcoin, waarin Rochard Bitcoin de “ideale stablecoin” en “piek van solide geld” noemde. Vitalik zei echter dat XRP, en niet BTC, de betere keuze was voor solide geld.

Gezien het potentieel van beide netwerken, is de concurrentie tussen XRP en ETH al geruime tijd aan de gang. Dit werd verergerd door het feit dat de Amerikaanse SEC ervoor koos om een ​​zaak aan te spannen tegen Ripple over XRP, dat wordt beschouwd als een effect, maar niet tegen Ethereum. Het is dan ook opvallend dat Buterin in 2014 XRP verkoos boven BTC.

In de video op YouTube lijkt Buterin zeer overtuigd van Ripple’s waardepropositie. De setting, die lijkt op een discussie op een evenement, toont een jonge Vitalik Buterin die bespreekt waar Ethereum echt over gaat.

De video lijkt te gaan over het ‘internet van waarde’, waarvan de oprichter van Ethereum beweerde dat de meeste mensen denken dat Ethereum over gaat. Hij verduidelijkte echter dat Ethereum niet het internet van waarde is. De oprichter beweert juist dat Ripple het internet van waarde is.

Je hoeft geen fan van XRP te zijn om te kunnen zeggen dat de XRP-gemeenschap de meest fanatieke crypto-gemeenschap is die er is. Met de komst van de komende documentaire hebben XRP-fanaten de hoop dat het voor meer exposure zal zorgen en de munt naar een bull run zal duwen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!