Shiba Inu’s Shibarium ziet 1.036% stijging van transactiekosten

Terwijl het vrij stil lijkt omtrent meme coins, hebben recente gegevens een significante stijging van transactiekosten op het Shibarium-netwerk laten zien, waarbij de kosten per transactie stegen van 0,012 naar 0,1168 BONE-tokens, wat een stijging van 1.036% betekent.

BONE fungeert als de native token binnen het Shiba Inu (SHIB)-ecosysteem en is integraal voor het uitvoeren van transacties op het Shibarium-netwerk. Elke transactie vereist een vergoeding die in BONE wordt betaald, wat in feite een directe link creëert tussen het gebruik van het netwerk en de waarde van de native token. Naarmate het transactievolume toeneemt, neemt ook de vraag naar BONE toe, en de prijs, wat de dynamiek van gebruikersdeelname compliceert.

Naast dit feit wordt er tevens een deel van elke transactievergoeding algoritmisch omgezet in SHIB en vervolgens naar een burn wallet gestuurd, wat een deflatoire maatregel introduceert die mogelijk de lange termijnwaarde van SHIB kan beïnvloeden.

De stijging van transactiekosten lijkt voort te komen uit nieuw geïntroduceerde applicaties op basis van Shibarium. Deze applicaties, genaamd ‘pumpfun’ en ‘sunpump’, maken specifiek gebruik van bonding curves om token-noteringen op gedecentraliseerde beurzen te vergemakkelijken. Door verschillende hoeveelheden BONE te vereisen, afhankelijk van de gewenste liquiditeit, creëren deze platforms een intrigerend maar potentieel volatiel beleggingslandschap. De inherente risico’s liggen in de kwaliteit van de gepresenteerde activa, aangezien veel ervan mogelijk frauduleus zijn.

Ondanks dat deze opmerkelijke stijging van 1.036% op verhoogde activiteit binnen het netwerk duidt, zorgt het tevens voor kritische vragen over de duurzaamheid en betaalbaarheid van het gebruik van Shibarium. Het is dan ook de vraag hoe het netwerk gaat zorgen dat de transacties betaalbaar blijven voor gebruikers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!