FBI reageert opnieuw op verzoek over Satoshi Nakamoto’s identiteit

Desinformatieanalist en tech-ondernemer Dave Troy heeft onlangs via X (voorheen Twitter) bekendgemaakt dat het Federal Bureau of Investigation (FBI) opnieuw heeft gereageerd op een verzoek dat hij had ingediend op basis van de Freedom of Information Act (FOIA). Dit verzoek was gericht op het verkrijgen van meer informatie over de identiteit van de mysterieuze tech-ondernemer Satoshi Nakamoto, bekend als de oprichter van Bitcoin (BTC).

In hun meest recente reactie bevestigde het FBI nogmaals dat Satoshi mogelijk een “derde partij individu” is, een term die vaak wordt gebruikt wanneer het gaat om buitenlandse staatsburgers. Troy merkt op dat dit een standaardantwoord lijkt te zijn wanneer dergelijke vragen worden gesteld, maar hij vermoedt dat er meer achter schuilgaat.

Volgens Troy zou het heel goed mogelijk kunnen zijn dat het FBI daadwerkelijk weet wie Satoshi Nakamoto is, maar dat de organisatie terughoudend is om dit toe te geven of om informatie vrij te geven. Een andere mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat het FOIA-kantoor Troy’s verzoek niet helemaal goed heeft begrepen of geïnterpreteerd, wat zou kunnen verklaren waarom het antwoord vaag blijft.

Het uiteindelijke doel van Troy is om zoveel mogelijk informatie van de Amerikaanse overheid los te krijgen over de mysterieuze figuur die aan de wieg stond van Bitcoin. Door de jaren heen zijn er talloze theorieën en speculaties geweest over wie Satoshi Nakamoto werkelijk is. Een van de meest genoemde namen in dit verband is die van de overleden computerwetenschapper Hal Finney, die de allereerste Bitcoin-transactie ontving. Hoewel er veel aanwijzingen zijn die erop wijzen dat Finney mogelijk Satoshi zou kunnen zijn, zijn er ook redenen om te geloven dat dit niet het geval is.

Tot op de dag van vandaag blijven zowel Satoshi als enkele Amerikaanse overheidsinstellingen behoren tot de grootste bezitters van Bitcoin, wat bijdraagt aan de voortdurende mystiek en speculaties rondom deze cryptopionier.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!