Solana kan zich opmaken voor stijging richting all-time high

Solana (SOL) heeft zich de afgelopen maanden gepositioneerd als een van de best presterende grote cryptocurrencies. Begin dit jaar begon SOL rond de $105, maar steeg snel boven de $200 tijdens de marktstijging in maart. Ondanks een recente prijsdaling naar $155, is de waarde van SOL sinds augustus vorig jaar met 670% gestegen, toen de prijs nog rond de $25 lag.

Sommige marktanalisten denken dat er mogelijk een nieuwe grote stijging op komst is. De X-gebruiker Jelle heeft gesuggereerd dat SOL “klaar lijkt voor prijsontdekking” en heeft een doelprijs van $450-$600 voor deze cyclus gesteld.

Curbo is nog optimistischer en verwacht een kortetermijnstijging naar $400-$500, met een mogelijkheid om zelfs tot $1.000 te stijgen. Deze verwachting is gebaseerd op de recente consolidatie van SOL in de prijsklasse van $120-$210 gedurende de afgelopen zes maanden. “Als deze consolidatie doorbroken wordt, zal de prijsbeweging enorm zijn,” aldus de X-gebruiker.

Kingpin Crypto heeft ook een bijdrage geleverd door te stellen dat Solana er momenteel uitziet alsof het zich in een lange termijn voortzetting (LTF) bevindt. “Ik ben benieuwd wat er gebeurt na een eventuele daling onder het dieptepunt van maandag. Dit zou ideaal zijn voor een lange positie,” voegden ze toe.

LTF richt zich op de lange termijn vooruitzichten van een cryptocurrency, door gebruik te maken van technische analyse, gedegen onderzoek en inzicht in markttrends. Deze aanpak is vooral geschikt voor investeerders die zich minder bezig houden met kortetermijnprijsbewegingen en meer gericht zijn op de lange termijn richting van hun investeringen.

Hoewel sommige analisten optimistisch zijn, wijzen bepaalde indicatoren erop dat SOL-bulls mogelijk kortetermijnproblemen kunnen ondervinden. De Relative Strength Index (RSI), een indicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet, varieert van 0 tot 100. Een waarde boven de 70 geeft aan dat de cryptocurrency mogelijk overbought is en een prijsdaling kan volgen. De RSI heeft deze waarde recentelijk overschreden en staat momenteel rond de 60.

De stochastische oscillator, die helpt om overbought of oversold condities in de markt te identificeren, varieert van 0 tot 80. Een lezing boven de 80 wordt meestal gezien als een teken van overbought condities, wat kan wijzen op een mogelijke prijsdaling. Momenteel staat de stochastische oscillator op 81,4, volgens CryptoQuant.

Daarnaast is het openstaande belang van Solana in de afgelopen weken gestegen en bedraagt nu bijna $2 miljard, een toename van 55% ten opzichte van het bedrag tijdens de crypto-marktcrash op 5 augustus.

Openstaand belang verwijst naar het totale aantal uitstaande contracten, zoals futures of opties, die nog niet zijn vereffend. Een stijging in openstaand belang kan duiden op verhoogde volatiliteit en een mogelijke aanzienlijke prijsbeweging in beide richtingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!