5 belangrijkste voordelen van het gebruik van AI voor handel

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Of u nu een speech voor de getuige schrijft of een PowerPoint-presentatie voor uw baas maakt, u gebruikt waarschijnlijk kunstmatige intelligentie (AI) om tijdrovende taken beter en sneller uit te voeren. Waarom zou u het dan niet ook gebruiken om uw handel te verbeteren?

Laten we eens kijken wat de belangrijkste voordelen zijn van het gebruik van AI in uw handel en hoe u dit kunt aanpakken zelfs als u geen programmeerkennis of eerdere financiële ervaring hebt.

Voordelen van handelen met AI

Om te beginnen, hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van AI om te handelen:

1. Meer gegevens, diepere inzichten

Het belangrijkste voordeel van handelen met AI is waarschijnlijk dat het meer kan verwerken en meer kan doen met de gegevens die het verwerkt. Het kan miljoenen datapunten analyseren, razendsnel vanuit elke hoek van het internet, om anders onzichtbare marktpatronen en opkomende trends te identificeren. Traders kunnen die inzichten vervolgens gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen, op basis van een 360°-overzicht van marktomstandigheden, met gegevens variërend van op sociale media gebaseerd marktsentiment tot financiële rapporten, prijsgeschiedenissen, wereldwijd nieuws, economische indicatoren, wettelijke updates en meer.

2. Het draait allemaal om timing

Machines werken sneller dan mensen en bij handelen is het cruciaal om je timing goed te krijgen. AI-handelssystemen met hoge frequentie kunnen meerdere gelijktijdige transacties uitvoeren, over activaklassen en tijdzones heen, allemaal binnen een hartslag. De AI zal nooit moe worden, handelt 24/7, maakt gebruik van vluchtige prijsinefficiënties en andere kortetermijnkansen, en zorgt ervoor dat geen enkel potentieel winstgevend venster wordt gemist.

3. Voel je je zen? Wie kan het wat schelen?

Hoe voel je je? Bang om iets te missen, een beetje impulsief, gretig op zoek naar een grote uitbetaling, bang voor een plotselinge marktverschuiving? Met AI maakt het echt niet uit. Een bot werkt op basis van vooraf geprogrammeerde strategieën en risicoparameters, wat zorgt voor gedisciplineerde, onpartijdige handel. Dit betekent betere prestaties en consistentere winsten.

4. Kijk om de hoek

AI is uitzonderlijk goed in voorspellende analyses. De geavanceerde machine-learning-algoritmen van vandaag de dag kunnen patronen en mogelijke uitbraken of omkeringen met verbazingwekkende precisie identificeren. Dit betekent dat handelaren marktbewegingen kunnen voorspellen en de impact van wereldwijde economische gebeurtenissen met uiterste nauwkeurigheid kunnen anticiperen.

5. Behendigheid en aanpassingsvermogen

Hoewel het gebruikelijk is dat een handelaar een strategie vindt die werkt en zich daaraan houdt, ongeacht veranderende marktomstandigheden, zal een geavanceerde AI-bot automatisch risicoparameters en strategieën aanpassen aan een steeds veranderende marktrealiteit.

Dankzij machine-learning-mogelijkheden kunnen handelsalgoritmen leren van elk nieuw stukje informatie dat ze ontvangen en elke actie die ze ondernemen, waardoor de prestaties voortdurend worden verbeterd.

Met al deze voordelen is het geen verrassing dat een recent onderzoek van de Chicago School of Business heeft uitgewezen dat ChatGPT succesvoller is dan menselijke analisten, wanneer ze de toekomstige winsten van 15.000 Amerikaanse bedrijven moeten voorspellen, op basis van de analyse van de financiële overzichten die ze op de beurs hebben gepubliceerd.

Obstakels bij handelen met AI

Zoals we kunnen zien, zijn er een aantal voordelen aan handelen met AI. Er zijn echter ook enkele uitdagingen voor particuliere handelaren die willen profiteren van deze baanbrekende technologie.

Om te beginnen kan de meest geavanceerde AI-software, die wordt gebruikt door topinstituten, onbetaalbaar duur zijn en buiten het bereik van gewone particuliere handelaren vallen. Ook kan het behoorlijk complex zijn om te gebruiken. Veel AI-handelsplatformen vereisen dat gebruikers hun eigen strategieën programmeren. Het algoritme plaatst orders op basis van bepaalde triggers, maar de gebruiker heeft codeermogelijkheden nodig om de AI te instrueren. Bovendien vereisen zelfs die AI’s die geen programmeerkennis vereisen, een behoorlijke hoeveelheid financiële knowhow, omdat gebruikers nog steeds gegevens moeten analyseren en de risicoparameters en handelsstrategieën moeten selecteren die de AI zal implementeren.

De geavanceerde AI die voor iedereen toegankelijk is

Dit is waar AlgosOne.ai in beeld komt. Het is een gratis gelicentieerd, door de EU geautoriseerd handelsplatform dat generatieve AI, grote taalmodellen (LLM’s) en eigen deep learning-algoritmen gebruikt om te handelen. De AI regelt alles, inclusief welke activa er moeten worden verhandeld, of er moet worden gekocht of verkocht, hoeveel er moet worden geïnvesteerd, wanneer er moet worden in- en uitgetreden en welke risicoparameters moeten worden geïmplementeerd. De gebruiker meldt zich gewoon aan, stort geld en gaat dan verder met zijn dag – er is geen codering of strategie opbouw vereist. Het is snel, eenvoudig en moeiteloos.

AlgosOne heeft sinds de lancering een jaar geleden behoorlijk wat buzz gegenereerd, voornamelijk omdat het een gemiddeld handelssuccespercentage van 80% heeft behaald en heeft bewezen zijn jaarlijkse winstdoelstellingen voor gebruikers op elk handelsniveau te halen.

De betaalbaarheid van AlgosOne wordt vergroot door het feit dat alle transacties volledig gratis worden uitgevoerd en de winst niet wordt uitgehold door registratie-, abonnements-, inactiviteits-, stortings- of transactiekosten. De enige vergoeding is een commissievergoeding, die alleen hoeft te worden betaald voor transacties die tot winst hebben geleid. Daarnaast wordt een percentage van het investeringsbedrag terugbetaald als compensatie voor verliezende transacties.

Het geld van de commissies gaat naar het handhaven van de balans van het reservefonds, dat bescherming biedt aan de rekening van de cliënt in geval van een hack, fraude, technisch falen, ineenstorting van de markt of faillissement van het bedrijf. Cliënten kunnen zich ook gerustgesteld voelen over de veiligheid van hun fondsen, vanwege de uitgebreide risicobeheerprotocollen. De AI implementeert hedging, diversificatie over meerdere activaklassen, limieten op de handelsomvang, stop loss- en take profit-orders, evenals 24/7 marktmonitoring en AI-toezicht door professionals in menselijk risicobeheer. Het investeert ook zwaarder in transacties met een hoge waarschijnlijkheid om het kapitaal van de cliënt te beschermen in alle marktomstandigheden.

Elke seconde houdt het algoritme prijsbewegingen bij, past risicoparameters aan en gebruikt zijn deep learning-mogelijkheden om de winstmarges te blijven verbeteren. De AlgosOne AI corrigeert zichzelf en leert van elke actie die het onderneemt, dus het wordt steeds beter in het voorspellen.

AlgosOne zal binnenkort ook een extra inkomstenstroom introduceren. De voorverkoop van AlgosOne’s native AiAO-token start volgend kwartaal. Kapitaalgroei is verzekerd met een prijsstijging van minimaal 50% in elke voorverkoopfase en AlgosOne’s garantie om ten minste $100 miljoen aan tokens te kopen tijdens de openbare verkoop. De AiAO-token zal dienen als een governance-token, maar biedt ook daadwerkelijk eigendom van de AlgosOne AI. Dividenden, gekoppeld aan de inkomsten van AlgosOne, worden kwartaal- of maandlijks rechtstreeks uitgekeerd aan de rekeningen van de tokenhouder. De token zal ook beslissingsbevoegdheid bieden over de toekomst van Algosone.ai. Meer tokens betekent meer dividenden en een grotere stem in de richting van R&D en de prioritering van nieuwe projecten.

AlgosOne is een voorbeeld van hoe kunstmatige intelligentie een wereld aan voordelen biedt voor handelaren, door te zorgen voor meer inzicht, snellere uitvoering en geavanceerde voorspellende analytische mogelijkheden.

Klaar om AI-handel eens uit te proberen? Meld u binnen enkele seconden aan voor de proefperiode van 14 dagen van AlgosOne. Het is stressvrij en moeiteloos, zelfs als u geen programmeer- of handelservaring hebt, zonder financiële verplichtingen.

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!