Analist verklaart einde van koopperiode voor Bitcoin

Een crypto-strateeg die dit jaar de Bitcoin-correctie voorafgaand aan de halvering nauwkeurig voorspelde, gelooft dat de tijd om afgeprijsde BTC te accumuleren voorbij is.

De pseudonieme analist Rekt Capital vertelt zijn 494.700 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin op het punt staat om zijn heraccumulatiebereik terug te veroveren.

De handelaar deelt een grafiek die laat zien dat Bitcoin historisch gezien kracht heeft getoond nadat het zijn accumulatiebereik had teruggewonnen:

“De geschiedenis heeft zich herhaald. De neerwaartse afwijking is voorbij. De koopperiode met korting is voorbij. Bitcoin staat op het punt om de terugwinning van zijn wekelijkse heraccumulatiebereik te bevestigen.”

Bron: Rekt Capital/X

De crypto-strateeg zegt ook dat Bitcoin klaar lijkt om zijn diagonale weerstand, die BTC sinds maart bearish heeft gehouden, uit te dagen, zolang het boven een cruciale prijsklasse blijft handelen:

“Week één in de opwaartse beweging binnen het kanaal is waarschijnlijk al begonnen, mits Bitcoin boven ~ $61.500 blijft tegen de nieuwe wekelijkse sluiting.”

Bron: Rekt Capital/X

Met Bitcoin die op het moment van schrijven handelt op $64.245, gelooft Rekt dat “de opwaartse trend is hervat” voor BTC. De analist denkt dat Bitcoin nu in een positie is om zijn opmars voort te zetten nadat het eerder deze maand tot wel $48.000 was gezakt:

“We zullen heel veel geluk hebben als BTC opnieuw afwijkt van $71.500.”

Op de lange termijn zegt Rekt dat BTC augustus boven $64.500 moet afsluiten om het einde van zijn neerwaartse trend op hoog tijdsbestek te bevestigen:

“Bitcoin daagt nu de reeks lagere toppen uit op de maandelijkse tijdschaal (blauw). Maandsluiting iets boven de huidige prijzen en Bitcoin zou de trendlijnweerstand doorbreken en de neerwaartse trend zou voorbij zijn.”

Bron: Rekt Capital/X

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!